19.12.14

Κατέβασαν 15χρονη επίδοξη ...τζιχαντίστρια από αεροσκάφος!

ΛΟΝΔΟΝ
Οι πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ απομάκρυναν από ένα αεροσκάφος που ήταν έτοιμο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χίθροου μία 15χρονη έφηβη που ήθελε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε σήμερα ο βρετανικός Τύπος. Σύμφωνα με την εφημερίδα London Evening Standard το κορίτσι είχε εξοικονομήσει χρήματα κρυφά από τους δικούς της προκειμένου να αγοράσει ένα απλό εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την Κωνσταντινούπολη.

Την έφηβη συνέλαβαν οι άνδρες της βρετανικής αστυνομίας την 6η Δεκεμβρίου, την ώρα που το αεροσκάφος στο οποίο είχε επιβιβαστεί βρισκόταν ήδη στη διαδικασία της τροχοδρόμησης για την απογείωση.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απλώς επιβεβαίωσε σήμερα ότι «είχε δηλωθεί η εξαφάνιση την 6η Δεκεμβρίου ενός 15χρονου κοριτσιού» από την υποβαθμισμένη συνοικία Τάουερ Χάμλετς, στο ανατολικό Λονδίνο και ότι έκτοτε βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Χίθροου αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Οι βρετανικές αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 500 Βρετανοί πολίτες έχουν φύγει από την χώρα για τη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, το 50% εκ των οποίων έχει επιστρέψει στην χώρα.

olympia