3.12.14

Λεπτομέρειες από την επίθεση των Τούρκων κατά των Κούρδων στην Κομπάνι, της 1-12-2014



Επίθεση με άρματα μάχης και πυροβολικό εξαπέλυσε ο τουρκικός Στρατός κατά κουρδικών θέσεων στην πόλη Κομπάνι, για να βοηθήσει τους ισλαμιστές εγκληματίες του ISIL που έχουν έρθει σε απόγνωση μετά από τρεις μήνες πολιορκίας.
 
Συγκεκριμένα η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την καταστροφή μια μονάδας του ISIL αποτελούμενη από 300 τζιχαντιστές που είχαν εγκλωβιστεί στο κέντρο της πόλης, μετά από γενική επίθεση τον ισλαμιστών και προσωρινή αρχική διείσδυση στις εσωτερικές συνοικίες. Η επίθεση αυτή δείχνει την αγαστή συνεργασία του ισλαμικού κράτους της Τουρκίας με τους ισλαμιστές εγκληματίες που έχουν αιματοκυλίσει όλη την Μέση Ανατολή.
 
Την 1η Δεκέμβρη τουρκικά άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα, άνοιξαν πύρ στο κεντρικό τμήμα της πόλης Cobáni, και ενώ ο τουρκικός Στρατός ανέφερε ότι η επίθεση στρέφονταν κατά του ισλαμικού κράτους (IG), στόχος ήταν τελικά οι Κούρδοι Πεσμεργκά , αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα warsonline.info.
 
Ο εκπρόσωπος του Κουρδικού Συμβουλίου Kobani Ανουάρ Μουσλίμ δήλωσε στην εφημερίδα Rudaw, ότι τα τουρκικά άρματα χτύπησαν ανηλεώς με βολές αρμάτων και πυροβολικού τις θέσεις των κουρδων μαχητών του YPG.
 
«Με πρόσχημα την επίθεση εναντίων των ισλαμιστών, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο της πόλης Κομπανί, με αποτέλεσμα πολλοί Κούρδοι πολίτες και στρατιώτες του YPG να τραυματιστούν», δήλωσε ο ίδιος .
 
Οι επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών κατά το διήμερο 26-30 Νοεμβρίου εναντίων των Κούρδων , έχουν ενταθεί ειδικά τις τελευταίες ημέρες στην περιφέρεια της πόλης Cobáni. Οι κουρδικές οργανώσεις YPG και Peshmerga υπέστησαν σοβαρές απώλειες, αλλά τελικά κατάφεραν να αποκρούσουν τις επιθέσεις του ISIS, στο συνοριακό σταθμό ελέγχου στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της πόλης.
 
Την 1η Δεκεμβρίου στο κεντρικό τμήμα της πόλης Κομπανί οι μαχητές του ISIS πραγματοποίησαν μια σφοδρή επίθεση, προσπαθώντας για πολλοστή φορά να «σπάσουν» την γραμμή άμυνας των Κούρδων , αλλά οι Κούρδοι,απέκρουσαν τους ισλαμιστές, εγκλωβίζοντας μάλιστα εκατοντάδες από αυτούς στους δρόμους της πόλης, τους οποίους και τελικά εξολόθρευσαν δίχως κανένα έλεος.
 
Οι Κούρδοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ενα πραγματικό "Στάλινγκραντ" το οποίο, έχει στοιχίσει τις ζώες σε χιλιάδες ισλαμιστές εγκληματίες, και έχει αναγκάσει το ISIL να χρησιμοποιεί έναν ιδαίτερα μεγάλο αριθμό μαχητών στην πόλη αυτή, δίνοντας την ευκαιρία στον Μ.Άσαντ να πραγματοποιεί την μεγάλη αντεπίθεση στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.
 
Η διοίκηση του τουρκικού Στρατού έδωσε ρεσιτάλ "μαύρης" προπαγάνδας, για το περιστατικό αναφέροντας ότι απλά «βοηθά» τους Κούρδους στον αγώνα τους κατά των ισλαμιστών ανταρτών.
 
Είναι σαν την "βοήθεια" που προσφέρουν οι Αμερικανοί που υποτίθεται βομβαρδίζουν τους ισλαμιστές κάθε μέρα και αυτοί από το "φόβο" τους προελαύνουν παντού, και απολαμβάνουν τον εφοδιασμό που τους προσφέρει "κατά λάθος" πολύ συχνά, η USAF. Στην Ουάσιγκτον ακόμα επιθυμούν διακαώς την πτώση του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ καθώς επιδιώκουν εδώ και τρια χρόνια μια μεγάλη γεωπολιτική νίκη κατά της Ρωσίας, και δεν τους ενδιαφέρει εάν αυτός που θα τον ανατρέψει είναι ο...Σατανάς ο ίδιος.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr