17.11.14

Γάλλος και Βρετανός διακρίνονται στο video με τους δήμιους τζιχαντιστές

"Πολύ μεγάλη πιθανότητα" ένας Γάλλος να βρισκόταν ανάμεσα στους δήμιους τζιχαντιστές στο βίντεο με τους αποκεφαλισμούς, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. 
Στη Βρετανία πατέρας λέει ότι διέκρινε τον γιο του στο ίδιο βίντεο 


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει "πολύ μεγάλη πιθανότητα ένας γάλλος πολίτης να ήταν στην ομάδα των δημίων τζιχαντιστών που παρουσιάζονταν στο χθεσινό βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και να είχε άμεση συμμετοχή" στον αποκεφαλισμό σύρων κρατουμένων.


Από το προπαγανδιστικό video των τζιχαντιστών που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Νοεμβρίου 2014 - Πηγή: Le Figaro

"Πιθανόν πρόκειται για τον Μαξίμ Οσάρ, γεννημένο το 1992" από τη βορειοδυτική Γαλλία που έφυγε για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013 ύστερα από παραμονή του στη Μαυριτανία το 2012", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στον Τύπο μετά την ανάλυση από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες του βίντεο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο και στο οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ και σύρων στρατιωτών.

Παράλληλα σήμερα, ο Αχμεντ Μουτάνα που ζει στο Κάρντιφ της Ουαλίας δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι πιστεύει πως ο 20χρονος γιος του Νάσερ, βρετανός φοιτητής Ιατρικής, βρισκόταν ανάμεσα στους 16 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλισαν σύρους στρατιώτες στην έρημο, στο ίδιο βίντεο.



"Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, μοιάζει με τον γιο μου", δήλωσε ο 57χρονος πατέρας. "Πρέπει να φοβάται τον Αλλάχ τώρα που σκοτώνει ανθρώπους. Πώς μπορεί να περιμένει να αντικρίσει τον Αλλάχ αν σκοτώνει ανθρώπους;" τόνισε δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να συγχωρήσει τον γιο του.

Η δολοφονία του Κάσινγκ, είναι η πέμπτη δυτικού ομήρου που κρατείτο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και περιλήφθηκε στο βίντεο διάρκειας 15 λεπτών στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος έδειξε και τους αποκεφαλισμούς τουλάχιστον 14 ανδρών --αξιωματικών και πιλότων του τακτικού συριακού στρατού, πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, όπως δήλωσε η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δώσει στη δημοσιότητα παλαιότερα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς δύο Αμερικανών και δύο Βρετανών στα οποία ένας μαυροντυμένος μασκοφόρος τζιχαντιστής, ο "Τζιχάντι Τζον" όπως τον αποκαλούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, κραδαίνει ένα μαχαίρι και μιλά με βρετανική προφορά.

Bloodthirsty: The video shows in full graphic detail how the militants saw the heads off their victims

Το χθεσινό βίντεο έδειξε τους περισσότερους δήμιους να έχουν ακάλυπτο το πρόσωπο και η Daily Mail γράφει ότι ο άνδρας που κατά τα φαινόμενα είναι ο Νάσερ Μουτάνα στεκόταν δίπλα στον Τζιχάντι Τζον.


skai.gr