6.11.14

Toύρκος υπουργός ενέργειας: "Έχουμε συμφωνήσει με την Shell για κυπριακή ΑΟΖ"!


Εάν η SHELL συνεργαστεί με τους Τούρκους εις βάρος της Κύπρου τότε θα πρέπει να κλείσει όλα τα πρατήρια βενζίνης που έχει στην Ελλάδα, γιατί θα ενημερωθεί και θα ξεσηκωθεί ο κόσμος για  εμπάργκο...       ΑΛΕΞ
Με θετικό μάτι βλέπει  η Ρουμανία την πιθανή πώληση μιας ειδικής πλατφόρμας για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Βατάν”, η οποία αναφέρει ότι θα στοιχίσει 1,5 δισ. ευρώ.
 
Η τουρκική εφημερίδα εφημερίδα γράφει ότι, η πλατφόρμα μπορεί να παραδοθεί σε χρονική διάρκεια δύο χρόνων,  και προσθέτει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε  ότι «στην περιοχή δουλεύουμε με την Shell (Την γνωστή αγγλοολανδική εταιρεία κολοσσό) . Αν σε ένα χρόνο έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει πετρέλαιο θα τοποθετήσουμε πλατφόρμα», κατέληξε ο ίδιος.
 
Η τουρκική εφημερίδα γράφει  πως η Τουρκία ζήτησε από το Αζερμπαϊτζάν την προμήθεια αυτής της ειδικής πλατφόρμας, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. «Οι σχέσεις μας με τους ελληνοκύπριους είναι πολύ καλές», φέρεται να δήλωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.
 
 defencenet.gr