11.11.14

TO 15ΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ




Τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης θα ήθελαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν την αποβολή του προέδρου Δεμερτζή Γεώργιου.
1.       Η αποβολή του προέδρου δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα των μαθητών για την έπαρση της σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο. Δόθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων για απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου. Δεν το γνωρίζαμε επειδή όπως λέει ο νόμος οι ποινές δεν ανακοινώνονται δημόσια.
2.       Τα αποτελέσματα από τις συνελεύσεις των μαθητών για τη συχνή έπαρση της σημαίας είναι είναι: ΥΠΕΡ:343, ΚΑΤΑ: 103, ΛΕΥΚΑ: 27. 
3.       Η κατάληψη του σχολείου έγινε πριν την αποβολή και όχι μετά, όπως αναφέρεται στο προηγούμενο δημοσίευμα.

4.       Ποτέ το τριμελές προεδρείο του 15μελούς δεν είπε ότι ο Διευθυντής αποκάλεσε τον πρόεδρο φασίστα, ακραίο και κακό αλλά του είπε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δημοκρατικές.
5.       Θέλουμε να αναφέρουμε ακόμα ότι κάποιος εκπαιδευτικός του σχολείου τον αποκάλεσε φασίστα, ακραίο και κακό κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης των καθηγητών και μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους καθηγητές.
6.       Ο πρόεδρος μιλώντας και δημοσίως είπε ότι αυτοί που δεν υπέγραψαν ήταν μόνο Έλληνες, οι μετανάστες μαθητές στήριξαν την ιδέα εξαρχής και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φασισμού στο σχολείο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των δημοσιογράφων.
7.       Σχετικά με τη φωτογραφία του Κεμάλ που κάποιοι λένε ότι είναι κρεμασμένη στο  γραφείο του Διευθυντή είναι ψέμα. Ξέρουμε το γραφείο του και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο υπάρχει στο site του σχολείου και είναι από την επίσκεψη του σχολείου στην Τουρκία  σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
8.       Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι ότι οι δημοσιογράφοι παραποίησαν πολλά γεγονότα και στοιχεία  και άλλαξαν τα λεγόμενα του προέδρου.
9.       Στηρίζουμε τη Διεύθυνση και το Σύλλογο των καθηγητών και καταγγέλλουμε την ανήθικη και ανάρμοστη επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης και πολλούς άλλους εναντίον τους.