8.11.14

Εκτόξευση R-29RMU Sineva από ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο (vid) - Στο "στόχαστρο" οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις

Σε νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πύραυλου προχώρησαν οι Ρωσικές Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα των Αμερικανών υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας με την Ανατολική Ευρώπη. Η δοκιμή έλαβε χώρα από ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο. Το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Tula εκτόξευσε από την Θάλασσα Barents έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sineva κατά στόχου στη θέση Kura της χερσονήσου Kamchatka. Η δοκιμή έγινε για να αξιολογηθεί η αξιοπιστία των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.


Ο πύραυλος προωθείται με υγρά καύσιμα, έχει βεληνεκές 10.000 χλμ και μεταφέρει 10 πυρηνικές κεφαλές. Είναι εναλλακτικός του πυραύλου Bulava. Ο Bulava είναι ο νέος βαλλιστικός πύραυλος που προκαλεί τρόμο στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, και προωθείται με στερεά καύσιμα και διαθέτει τρεις ορόφους. Η δοκιμή του R-29RMU Sineva έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο ρωσικός υποβρυχιακός στόλος θα αναλάβει την κονιορτοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ σε περίπτωση ενός Γ' ΠΠ.
Ο Sineva δοκιμάστηκε πρώτη φορά το 2007 όπου και έπιασε το βεληνεκές των 11,547 χλμ. Μαζί με τον Bulava αποτελούν δύο πανίσχυρα όπλα στην ρωσική "φαρέτρα". Και οι δύο μεταφέρουν από δέκα αυτόνομες πυρηνικές κεφαλές, και θεωρούνται πρακτικά ασταμάτητοι.
Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στις τεράστιες ακτογραμμές τους τα μεγαλύτερα αστικά τους συγκροτήματα, αντίθετα από ότι συμβάινει στην Ρωσία όπου οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται στην ρωσική ενδοχώρα, ενώ η Αγία Πετρούπολη δεν μπορεί να προσεγγιστεί με ευκολία στην κλειστή Βαλτική Θάλασα
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Topol-M και RS-24 Υars αποτελούν το 80% του οπλοστασίου που διαθέτουν οι Ρωσικές Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλωn όμως θα αντικατασταθούν με ταχείς ρυθμούς από τους δύο νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυράυλους Bulava και Sineva..
Ακολουθεί το βίντεο της εκτόξευσης
Aκολουθεί βίντεο από παλαιότερη εκτόξευση του 2011 
 defencenet.gr