6.11.14

Και Κύπριοι Αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν ρίψεις από το C-130 της ΠΑ



ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Και ομάδα Κύπριων Καταδρομέων συμμετείχε στο χθεσινό άλμα που πραγματοποίησαν Ελλαδίτες Αλεξιπτωτιστές της 2ης ΜΑΛ.
Η ομάδα των Κύπριων καταδρομέων είχε άριστη απόδοση στα άλματα από το C-130 της 356ΜΤΜ τους οποίους και είχε παραλάβει από την ΑΒ στην Πάφο.
Οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 10 έως και τις 14:00 και τόσο η απόδοση των Κύπριων Καταδρομέων όσο και η συνεργασία τους με τους άνδρες της 2ης ΜΑΛ ήταν άριστη.
Οι Κύπριοι Καταδρομείς εντυπωσίασαν και με τον εξοπλισμό τους καθώς οι διαφορετικές ομάδες που επιβιβάζονταν στο C-130 έφεραν και από διαφορετικό οπλισμό που διαθέτει η ΕΦ. Έτσι χρησιμοποίησαν  τα P90, τα ΑΚ 74Μ, τα Μ-16A2,MCarbine αλλά  και τα G3A3/A4 που αποτελούν τον βασικό οπλισμό τους.
Η κοινή αυτή επιχείρηση δείχνει ότι γίνονται προσπάθειες στην ανασύσταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος των δύο χωρών αν και απομένει πολύ απόσταση μέχρι αυτό να υλοποιηθεί πλήρως. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και τίποτα άλλο.
Ταυτόχρονα έληξε σήμερα και η μεγάλη άσκηση της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ η οποία είχε ξεκινήσει προχθές.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου τα πληρώματα των αρμάτων μάχης ασκήθηκαν σε πλήρως επιχειρησιακές συνθήκες με βολές που πραγματοποιήθηκαν στο Καλό Χωριό ενώ τα άρματα έλαβαν θέσεις μάχης στη Νότια ακτογραμμή μεταξύ Μαζωτού, Αλαμινού και Αγίων Θεόδωρων σχεδόν απέναντι από το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφοςBarbaros.
Μάλιστα η απόδοση και των παλαιότερων αρμάτων υπήρξε εντυπωσιακή καθώς από τα 40 ΑΜΧ-30Β  που πήραν μέρος σε αυτή μόνο ένα δεν μπόρεσε να συμμετάσχει εξαιτίας μηχανικού προβλήματος. Τα M-48AMOLF της ΕΛΔΥΚ δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα όπως βέβαια και τα T-80U. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για όσους γνωρίζουν από διαθεσιμότητες αρματικών σχηματισμών.
Γενικότερα η άσκηση της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ αλλά και η συνεργασίας της 2ης ΜΑΛ με τους Κύπριους Καταδρομείς αποτέλεσε ένα θετικό δεδομένο στην κρίσιμη γφια τα εθνικά ζητήματα περίοδο που διανύουμε  διαφοροποιούμενη από την απαράδεκτη στασιμότητα των τελευταίων ετών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
user posted image
user posted image
Κύπριοι Καταδρομείς με όπλο Ρ90 των 5,7 χλστ.
 defencenet.gr