13.11.14

Απίστευτο: Νέο στρατηγικό υπερ-βομβαρδιστικό που θα πετά στο ... διάστημα ανακοίνωσε η Ρωσία!

ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ 2023
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ και ειδικότερα η αμερικανική Αεροπορία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και δεν θα προηγηθεί της ανάπτυξης και κατασκευής ενός κρίσιμου αεροπορικού οπλικού συστήματος από αυτά που καθορίζουν την παγκόσμια κυριαρχία όπως το νέο στρατηγκό βομβαρδιστικό το οποίο θα διαδεχθεί τον βετεράνο Tu-95 Bear.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων του νέου βομβαρδιστικού, την Kuznetsov που εδρεύει στην πόλη Σαμάρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ότι "Έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι πρώτες δοκιμές πάγκου του πρωτότυπου κινητήρα για το μελλοντικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας (PAK DA)". Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι πρώτες δοκιμές πάγκου του πρωτότυπου κινητήρα για το μελλοντικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας (PAK DA)", σε μία εξέλιξη που άφησε άφωνη την παγκόσμια αεροναυπηγική κοινότητα, αφού οι πάντες θεωρούσαν ότι το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να εκκινήσει πριν το 2018.
Το πιο εντυπωσιακό: Προγραμματίζεται η εισαγωγή σε υπηρεσία στην Διοίκηση Στρατηγικών Βομβαρδιστικών το 2023, δύο χρόνια πριν από την προγραμματισμένη ένταξη το 2025!
Σύμφων με πηγές από την κατασκευάστρια εταιρεία Τupolev "Οι δοκιμές του πρωτότυπου κινητήρα είχαν προγραμματιστεί με παραμέτρους που αντιστοιχούν στα καθορισμένα χαρακτηριστικά πτήσης του PAK DA".
Η ανάπτυξη ενός εντελώς νέας τεχνολογίας κινητήρα για το PAK DA (το αεροσκάφος θα επιχειρεί στα όρια της ατμόσφαιρας της Γης, ουσιαστικά από το διάστημα) είναι ένας από τους κύριους τομείς της τεχνολογικής ανάπτυξης της εταιρίας, αφού θα πρέπει να κινσεί το τεράστιο βομβαρδιστικό με ταχύτητας κοντά στα 3 Mach!
Η ανακοίνωση της Kuznetsov αναφέρει ότι "Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές του πρωτότυπου κινητήρα προβλέπεται ότι η πρώτη πτήση του PAK DA θα πραγματοποιηθεί το 2019"!
Το επιβεβαίωσε και ο Μιχαήλ Πογκοσιάν, πρόεδρος της UAC (United Aircraft Corporation), στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης Zhuhai 2014, που πραγματοποιείται στο Ζουχάι της Κίνας. Όπως ανέφερε, "Οι επιχειρησιακ΄δοκιμές του στρατηγικού βομβαρδιστικού είναι προγραμματισμένες για το 2021.Το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος του μέλλοντος, PAK DA, αναμένεται να κάνει την πρώτη πτήση του το 2019", δήλωσε.
Η ταχύτητα ανάπτυξης ενός τέτοιου project συγκρίνεται μόνο με αυτά που αναπτύσσονταν στο αποκορύφωμα του "Ψυχρού Πολέμου".
Το PAK DA αναπτύσσεται από το κολοσσό της αεροναυπηγικής Tupolev, κατασκευάστρια των βομβαρδιστικών Tu-95 και Tu-160, καθώς και του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-22. Η παράδοση του νέου αεροσκάφους στη Ρωσική Αεροπορία αναμένεται να ξεκινήσει το 2023!
Η εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας KRET (Concer Radio-Electronic Technologies) ήδη αναπτύσσει τα ηλεκτρονικά συστήματα του βομβαρδιστικού του μέλλοντος, ενώ η Tactical Missiles Corporation κατασκευάζει τα όπλα που θα φέρει το αεροσκάφος.
Η ρωσική Αεροπορία μέχρι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί ένα σύνολο στρατηγικών βομβαρδιστικών από 32 Tu-95MC6, 31 Tu-95MC16 και 13 Tu-160, ικανά να μεταφέρουν συνολικά 850 βλήματα μακρά ακτίνας δράσης. Πρόκειται για έναν πανίσχυρο στόλο που μπορεί να μεταφέρει τον πυρηνικό όλεθρο στον μεγάλο παγκόσμιο αντίπαλο, τις ΗΠΑ.
Το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας όμως θα μπορεί να διαπερνά όλα τα σύγχρονα δίκτυα Αεράμυνας. Πρόκειται για Stealth βομβαρδιστικό, και με τις πρώτες εκτιμήσεις κανείς δεν το περίμενε να μπει σε υπηρεσία πριν το 2030. Η επιτάχυνση της παραγωγής του προκαλεί άγχος στις ΗΠΑ αφού θα είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί θα ακολουθούν και δεν θα προηγούνται.
Οι Αμερικανοί έχουν επιπλέον αναταραχή γιατί έχουν να προστατέψουν την Ανατολική και την Δυτική Ακτή τους, όπου και βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα αστικά συγκροτήματα, αντίθετα με την Ρωσία που διαθέτει μια αχανή ενδοχώρα και ένα διαρκώς εξελισσόμενο πανίσχυρο δίκτυο αεράμυνας.
 defencenet.gr