5.11.14

Άγριο ξύλο μεταξύ δασκάλων της Χρυσής Αυγής και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχολείο της Θεσσαλονίκης! - Ένας τραυματίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


- Έγιναν έξι προσαγωγές μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στο σχολείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη
- Τραυματίστηκε ένας δάσκαλος που εκπροσωπούσε τη Χρυσή Αυγή
- Τα επεισόδια μεταξύ των εκπαιδευτικών έγιναν στο 11ο δημοτικό, στην περιοχή του Ευόσμου - Όλα έγιναν στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων

Σοβαρά επεισόδια έγιναν σήμερα το μεσημέρι στο 11ο δημοτικό σχολείο στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστές οι δάσκαλοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τη Χρυσή Αυγή και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και κατέληξαν να... παίζουν ξύλο!


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα άρχισαν όταν επετράπη η συμμετοχή του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχε δηλώσει ότι θα το ακυρώσει και δεν θα το επιτρέψει.

"Δεν θα μπουν ταμπέλες και κόμματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θα το επιτρέψω. Δεν ξέρω τι όρια μου δίνει ο νόμος, αλλά ας πάνε στα δικαστήρια", είχε πει ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξη Τύπου στις 14 Οκτωβρίου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή κάθοδο ψηφοδελτίου με την ονομασία Εθνικιστικό Μέτωπο Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκε σε πρόσφατες εκλογές των δασκάλων.
Πηγή φωτό - thestival.gr
Πηγή φωτό - thestival.gr
Όπως δήλωσαν στο Newist εκπαιδευτικοί που εκπροσωπούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν η διαδικασία των εκλογών ήταν σε εξέλιξη, είχαν εμφανιστείεκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, ωστόσο κάποιοι δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο της εκπαίδευσης. Η συμπεριφορά τους ήταν προκλητική και προσπαθούσαν να προκαλέσουν ένταση. 
Πηγή φωτό - thestival.gr
Πηγή φωτό - thestival.gr
Ο Ηλίας Σμήλιος, εκπαιδευτικός και μέλος της ΔΟΕ τους έκανε συνεχώς συστάσεις να μην πυροδοτούν τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και να πέσει άγριο ξύλο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. 

Άπαντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, καθώς έγιναν έξι προσαγωγές, ενώ υπήρξε και ένας τραυματίας, που σύμφωνα με το thestival.gr ήταν εκπαιδευτικός που εκπροσωπούσε τη Χρυσή Αυγή.

Οι εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος κατέθεσαν μήνυση, ζητώντας τη σύλληψη του κ. Σμήλιου, ο οποίος από την πλευρά του κατέθεσε μήνυση κατά των χρυσαυγιτών. 

Τελικά και οι δυο πλευρές απέσυραν τις μηνύσεις και στη συνέχεια αφέθηκαν ελέυθεροι. 
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής


Ανακοίνωση για τα επεισόδια στο δημοτικό σχολείο εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, που αναφέρει τα εξής: 
"Κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι συναγωνιστές εκπαιδευτικοί δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και βαριοπούλες από πολυμελή ομάδα κρανοφόρων παρακρατικών.

Την στιγμή της επίθεσης γνωστοί αριστεριστές συγκεκριμένης παράταξης καθοδηγούσαν και επευφημούσαν τους παρακρατικούς, οι οποίοι αφού τραυμάτισαν τους δύο συναγωνιστές έφυγαν ανενόχλητοι, υπό την κάλυψη των καθοδηγητών τους.

Στον χώρο της επίθεσης έχουν μεταβεί δικηγόροι του Κινήματος όπως και στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου κατατίθενται μηνύσεις. Επισημαίνουμε ότι η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία προσαγωγή την στιγμή που οι ηθικοί αυτουργοί βρίσκονται στον χώρο και συνεχίζουν την εκλογική διαδικασία.

Η τρομοκρατία του παρακράτους δεν λυγίζει του Εθνικιστές". 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ
newsit.gr