19.11.14

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ - ΟΛΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ!

Από  μία κλωστή κρέμονται πλέον οι σχέσεις Ρωσίας - Δύσης έπειτα από την ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου των G 20, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Συνέπεια της οξείας κριτικής που ασκήθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας, με αφορμή τη στάση της Μόσχας απέναντι στην Ουκρανία, ήταν η απόφασή του να μην παραστεί την Κυριακή σε ομάδα εργασίας και να επισπεύσει την αποχώρησή του.
 
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ πρωτοστάτησε στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, επισκιάζοντας την ατζέντα που η χώρα του προωθούσε ώστε η Σύνοδος Κορυφής των G-20 να επικεντρωθεί στην ώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στη θωράκιση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος και στην πάταξη της φοροδιαφυγής από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Στο μέτωπο εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αυστραλός πρωθυπουργός βρήκε πρόθυμους εταίρους τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον Χέρμπαν Βαν Ρομπέι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία», είπε ο κ. Χάρπερ στον κ. Πούτιν στη σύνοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού, Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Η απάντηση του κ. Πούτιν στο σχόλιο του κ. Χάρπερ δεν ήταν θετική, δήλωσε σε e-mail του ο κ. ΜακΝτόναλτ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που υποστήριξε πως η ΕΕ σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις και σε άλλες προσωπικότητες από τη Ρωσία, σε περίπτωση που η Μόσχα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την ανατολική Ουκρανία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να πληροφορηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο για τα συμπεράσματά του από την διάσκεψη του APEC που είχε προηγηθεί στο Πεκίνο.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη διάσκεψη αυτή, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «ΙΤΑR-TASS» - είχε δηλώσει πως η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταλείψει την «δικτατορία του δολαρίου» στην αγορά πετρελαίου και να το αντικαταστήσει με ρούβλια και κινεζικά γουάν.

«Όσον αφορά στο ότι ορισμένες χώρες από τις ‘Είκοσι’ υιοθετούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αυτό φυσικά, όχι μόνον είναι αντίθετο με τις ίδιες τις αρχές λειτουργίας της G20, αλλά και με το διεθνές Δίκαιο. Κι αυτό διότι κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του. Συν τοις άλλοις, αντιβαίνει στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και στη Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου, τη λεγόμενη GATT. 

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν κάποτε αυτό τον Οργανισμό και τώρα οι ίδιες παραβιάζουν χονδροειδώς τις αρχές του. Αυτό είναι επιβλαβές και φυσικά μας προκαλεί κάποια ζημιά. Αλλά και γι’ αυτούς είναι επιζήμιο, αφού ουσιαστικά υπονομεύει ολόκληρο το σύστημα των διεθνών οικονομικών σχέσεων. Ελπίζω ότι, τελικά, θα γίνει αντιληπτό και θα αποτελέσει παρελθόν», είχε αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος.
 

Το διαβάσαμε από το: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ - ΟΛΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/blog-post_3969.html#ixzz3JWT65SqZ