22.11.14

Και τρίτος πολιτικός στο στόχαστρο για μίζες στα εξοπλιστικά

Ένα και δύο και τρία και τέσσερα..."παιδιά"! 
ΑΛΕΞ

Συμβάσεις μίας δεκαετίας που στοίχισαν  δισεκατομμύρια ευρώ, με τα  Leopard να παίρνουν την μερίδα του λέοντος αφού κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 1,7 δις. Η εμπειρία μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι το 10% της όποιας σύμβασης ήταν μίζα στους κατάλληλους ανθρώπους για να πάρει ο εκάστοτε πολεμικός κολοσσός το έργο. Και πως η μέθοδος δεν ήταν άλλη από τις off-shore. 
 
Οι λογαριασμοί τους όμως τελευταία ανοίγουν, όπως άλλωστε έγινε και στην περίπτωση της νήσου Gernsey η οποία έδωσε πληροφορίες για το έμβασμα που έφτασε στην Catalina, την εταιρία που φαίνεται ότι ανήκει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. 
 
Και οι πληροφορίες πλέον επιβεβαιώνουν αυτό που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr ότι αναμένεται να ανοίξουν πολλοί ακόμη λογαριασμοί που θα οδηγήσουν σε ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο, το οποίο συνδέεται με  γαλλογερμανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.
 
Δικαστές και εισαγγελείς έχουν ήδη ανοιχτές τουλάχιστον 8 δικογραφίες και σε μερικές από αυτές “σκοντάφτουν” και σε κοινά πρόσωπα. Οπως για παράδειγμα στο πρόσωπο του επιχειρηματία Σ. Κομνόπουλου, ο οποίος καταγγέλθηκε από τον Αντώνη Κάντα ως τον άνθρωπο που τού έδωσε 400.000 ευρώ για τους πυραύλους Exocet. Είναι όμως το ίδιο πρόσωπο που βάζει στην off-shore Catalina 1,5 εκατομμύριο ευρώ. 
 
Η χρονική συγκυρία που μπήκαν τα χρήματα στην Catalina από την offshore Premium Properties συμφερόντων των επιχειρηματιών Κομνόπουλου και Τσάτσου, προκαλεί ερωτηματικά στις δικαστικές αρχές για δύο λόγους, οι οποίοι ζητούν τάχιστα απάντηση και μάλιστα με στοιχεία. Πρώτον γιατί η σύμβαση των Σούπερ Πούμα  υπεγράφη το 2000 αλλά τα χρήματα πηγαίνουν στην offshore του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον Νοέμβριο του 2007. 
 
Νομικοί εκτιμούν ότι το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δεν μπορεί να είναι παράνομη πληρωμή γιατί έχει μεγάλη απόσταση από την υπογραφή της σύμβασης. Δικαστές ωστόσο δεν το αποκλείουν πολλώ δε μάλλον όπως λένε αν δεν ερευνηθεί τι λένε οι δύο πλευρές. Δεύτερον, γιατί το ποσό δηλώνεται στην τράπεζα με την αιτιολογία ότι είναι εξόφληση δανείου που είχε δοθεί μόλις ένα μήνα πριν, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2007. Δόθηκε τον Οκτώβριο από τον κ. Καρατζαφέρη και εξοφλήθηκε τον Νοέμβριο. 
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτικές αρχές θα τρέξουν πολύ γρήγορα τις δικογραφίες των ΕΧΟCET και των SUPER PUMA, οι οποίες έχουν κοινή πορεία λόγω των κοινών προσώπων και βρίσκονται ήδη στο στάδιο να θέσουν αιτήματα δικαστικών συνδρομών σε Ελβετία και Κύπρο. 
 
Την ίδια ώρα, εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη θα δώσουν και 13 Γερμανοί, για εξοπλιστικά προγράμματα της Rheimental.
 
 
 defencenet.gr