7.11.14

Κούρδισσες μαχήτριες ταΐζουν τα παιδιά τους και ταυτόχρονα τσακίζουν τους τζιχαντιστές

Οι Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG) των Κούρδων ανέφεραν ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών για την κατάληψη της πόλης Κομπάνι, συνεχίστηκαν για 52η ημέρα, αλλά οι ίδιοι τους έχουν κατατροπώσει. Γυναίκες μαχήτριες με τα όπλα στα χέρια δίνουν μάχες στους δρόμους της πόλης και στην ανάπαυλα τους φροντίζουν τις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα ανακοίνωση των YPG την οποία επικαλείται το πρακτορείο Firat,  έγιναν άγριες συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών,  στην Κανίγια Κούρντα  και στους δρόμους της πόλης στην ανατολική πλευρά.
Σκοτώθηκαν εννέα (9) μέλη του Ισλαμικού Κράτους κατά τις χθεσινές μάχες που διήρκεσαν όλη την ημέρα και όλη την νύχτα, σχετική με αναφορά που έγινε και στο Twitter.
Οι Κούρδοι διεξήγαγαν επίθεση κατά των τζιχαντισών στο χωριό Καραμόξ, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κομπάνι, ανατίναξαν ένα όχημα μεταφοράς των συμμοριών με μαχητές στο εσωτερικό του, ενώ ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν εξακριβώθηκε.
Σοβαρές συγκρούσεις, επίσης,  έλαβαν χώρα, στο νότιο μέτωπο και ο αριθμός των νεκρών εξτρεμιστών δεν μπορούσε να εξακριβωθεί.
Ένα μέλος των τζιχαντιστών σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίστηκε σε επίθεση που είχε στόχο μια μοτοσικλέτα των συμμοριών στο δρόμο προς το Χαλέπι.
Στις μάχες στην κωμόπολη Αρμπούς, στο δυτικό μέτωπο, 9 μέλη των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν, αναφέρει η ανακοίνωση.