12.11.14

Ο Σούρλας «καρφώνει» τον Μουζακίτη στον Αθανασίου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ
Αηδία προκαλεί και αυτή η διατεταγμένη μικροπρέπεια! Τώρα θυμήθηκαν (τι σύμπτωση) να ελέγξουν αν εχουν δικαίωμα οι τ. εισαγγελείς να διατηρούν δικηγορικά γραφεία! Τώρα που τους  έβγαλαν τα άπλυτα στη φόρα; Το σφάλμα των δύο εισαγγελέων είναι ότι έπρεπε να μπουν στη πολιτική, αφού χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως από το λαό και να τους  γονατίσουν, αποκαλύπτοντας τις "δραστηριότητές " στη λίστα Λαγκάρντ και αλλού...Και οι δύο εισαγγελείς είναι  άτομα εγνωσμένης εντιμότητος, κάτι που δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί για τη συντριπτική πλειονοψηφία των πολιτικών...                               ΑΛΕΞ
Συνεχίζονται οι… μετασεισμικές δονήσεις από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη για παρεμβάσεις που δέχτηκε στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Μουζακίτη στο «Πρώτο Θέμα» ήρθαν στην επιφάνεια οι δραστηριότητές του ως δικηγόρου, μετά την παραίτησή του από την θέση του οικονομικού εισαγγελέα.
Γι’ αυτό το θέμα συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, στον οποίον και έθεσε το ερώτημα κατά πόσον επιτρέπεται σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Βηματοδότης».
Με δεδομένο ότι ο κ. Μουζακίτης ήταν εισαγγελέας κατά των οικονομικών εγκλημάτων, ο κ. Σούρλας διερωτάται αν μπορούν εισαγγελείς που παραιτούνται να αναλαμβάνουν, ως δικηγόροι, «την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του Δημοσίου». Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης.
http://ysterografa.gr/