17.11.14

Ο Β.Πούτιν "στοκάρει" χρυσό και ετοιμάζει οικονομικό "Αρμαγεδώνα" στη Δύση

Η ΡΩΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕ 55 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟ

Η Ρωσία επενδύει σε χρυσό και προετοιμάζεται για έναν «οικονομικό πόλεμο» με τη Δύση σε συνέχεια του κλίματος «ψυχρού πολέμου» που συντηρούν ΗΠΑ και Ε.Ε. με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις ενίσχυσης της θέσης της Μόσχας, με σημαντικότερη αυτή της ενεργειακής συμφωνίας «μαμούθ» με την Κίνα, ενώ Ουάσιγκτον και ειδικά οι Βρυξέλλες φαίνεται να προκαλούν την… τύχη τους με τις εύθραυστες οικονομίες τους.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Χρυσού, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρόσθεσε στα αποθέματα της το τρίτο τρίμηνο του 2014 δισεκατομμύρια σε χρυσό. Αγόρασε 55 τόνους χρυσού, από τους 93 που αγοράστηκαν συνολικά από τις κεντρικές τράπεζες όλου του κόσμου και είναι μακράν η χώρα με τις μεγαλύτερες αγορές χρυσού.
Οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού μετά τη Ρωσία είναι το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν. Σε αντίθεση, ΗΠΑ και Ε.Ε. που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν χρυσό κλέβουν αυτόν που είχε η Ουκρανία, δήθεν για να τον φυλάξουν σε «ασφαλές σημείο».
Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν επωφελούμενη από τις χαμηλές τιμές προσπαθεί να αυξήσει το απόθεμα της σε χρυσό, έχοντας μαζέψει 1.150 τόνους στο θησαυροφυλάκιό της.Το πολύτιμο μέταλλο θα την βοηθήσει στον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την Δύση και θα της δώσει ένα όπλο για να κρατήσει σε σταθερά επίπεδα το ρούβλι.
Τον τελευταίο καιρό ΗΠΑ και Ε.Ε. επιχειρούν να «χτυπήσουν» οικονομικά τη Ρωσία τόσο με τις κυρώσεις εναντίον της με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, οι οποίες πάντως χαρακτηρίστηκαν αστείες, όσο, κυρίως με τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο.
Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πρόκειται για μια τεχνητή πτώση προκειμένου να πληγούν τα έσοδα της Ρωσίας. Από το Κρεμλίνο πάντως απαντούν πώς «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» κρατώντας ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της, αυτό που λέγεται φυσικό αέριο.
Ο χειμώνας πλησιάζει και τα ενεργειακά αποθέματα αρχίζουν σιγά σιγά να στερεύουν σε χώρες της Ευρώπης, με πολλούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πώς αν η Ε.Ε. συνεχίσει αυτή την πολιτική απέναντι στη Ρωσία θα «παγώσουν» πολλές χώρες.
Η δε στάση της Ε.Ε. οδήγησε τη Μόσχα να επισπεύσει τις στρατηγικές της συνεργασίες με το Πεκίνο και με άλλες χώρες, όπως η Ινδία, η Αργεντινή και η Βραζιλία, επιβάλλοντας ταυτόχρονα εμπάργκο στα αγροτικά προιόντα. Με χώρες μάλιστα όπως η Κίνα, η Ρωσία προχωρά στο σχέδιο συνδιαλλαγής με το γούαν και το ρούβλι αντί του δολαρίου.
Φαίνεται πώς ο «οικονομικός πόλεμος» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχει ξεκινήσει για τα καλά και αποδεικνύεται πώς ειδικά η Ε.Ε. πορεύεται χωρίς κανένα πλάνο ακολουθώντας την πολιτική της Ουάσιγκτον.
Την ίδια βέβαια στιγμή μαίνεται και ο «πόλεμος» για την Ουκρανία, όπου το ΝΑΤΟ συνεχίζει να παίζει παιχνίδια με τη φωτιά στην αυλή της Μόσχας, ενισχύοντας τις δυνάμεις τους κάνοντας συνεχώς στρατιωτικές ασκήσεις προκαλώντας τη ρωσική «αρκούδα».
Το κακό είναι πώς και η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την Ε.Ε. θέτοντας σε κίνδυνο η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου τα συμφέροντα της χώρας. Οι εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών έχουν προκαλέσει ήδη τεράστια ζημιά στον τουρισμό και στις παραγωγές αγροτικών προϊόντων.
defencenet.gr