13.11.14

Ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας έξω από τη Νομική

Αντί να σπουδάζουν, ασχολούνται με ...καταλήψεις! Η γελοιότητα κατάντησε..έθιμο!
Καιρός είναι να ξεχάσουν τέτοια έθιμα.            ΑΛΕΞ

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 έξω από τη Νομική Αθηνών, όπου έχουν αναπτυχθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάληψης εν όψει και της επετείου του Πολυτεχνείου.
Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από τη Σχολή και επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό.


Διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο απώθησαν τους φοιτητές κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ ένας φοιτητής κατήγγειλε ότι τραυματίστηκε την ώρα της έντασης.
Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, ωστόσο φοιτητές παραμένουν συγκεντρωμένοι στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας και στην οδό Σίνα, ενώ η κίνηση στη Σόλωνος διεξάγεται κανονικά.

NAFTEMPORIKI.GR
«Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας στα Πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, διαμηνύοντας ότι «η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός» και επειδή «αυτό απαιτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι».
Με δηλώσεις του στον Ant1 o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ζήτησε από την πλευρά του «να μη ρίχνουν κάποιοι λάδι στη φωτιά» και κάλεσε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών να έρθει σε διάλογο με τους φοιτητές, ώστε να εμπεδωθεί, όπως είπε, κλίμα συνεννόησης.
naftemporiki