10.11.14

Τ.Κουίκ: "Η κυβέρνηση εξαπατά το λαό, τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν"


Η κυβέρνηση «πρέπει να σταματήσει να εξαπατά ότι “τελειώνουν τα μνημόνια”», γιατί «δεν τελειώνουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και σημείωσε πως το χρέος, το οποίο ξεπερνά τα 350 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν είναι διαχειρίσιμο.
Εκτιμώντας δε ότι οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή δεν βρίσκονται, είπε ότι «θα έχουμε εκλογές, κι εκεί θα πάρουμε πίσω και την εθνική μας κυριαρχία, κι όχι μόνον αυτό, αλλά μετά -κι αυτό είναι δέσμευση- θα αποδώσουν λογαριασμό εκείνοι που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν».
Πρόσθεσε ότι πρέπει να ειπωθεί στον λαό πως έρχονται και τα χειρότερα, τα οποία είναι οι εφαρμογές όλων αυτών που ψηφίστηκαν τα περασμένα τρία χρόνια, και έθεσε το ρητορικό ερώτημα τι θα γίνει με τα εφάπαξ και τις συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η βάση της σύνταξης θα είναι 350 ευρώ, μετά από 35 χρόνια δουλειάς.
Έκανε, επίσης, λόγο για επιτάχυνση πουλήματος της εθνικής περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, και εξήρε το ψήφισμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το οποίο αρνείται να δώσει τα αεροδρόμια.
Ακόμη, είπε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ΕΝΦΙΑ από την στιγμή που ένα σπίτι κατοικείται ή όταν μιλάμε για περιουσία αναξιοποίητη, ενώ πρόσθεσε ότι ο νόμος είναι και αντισυνταγματικός, γεγονός για το οποίο έκανε προσφυγές ο πρόεδρος των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος.
Χαρακτήρισε ως εξευτελισμό του κοινοβουλευτισμού την αντικατάσταση επτά βουλευτών που είχαν πει ότι δεν θα ψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ, και προσέθεσε «μεθαύριο στη Βουλή, θα δείτε τι έχει να γίνει και με τα “κόκκινα δάνεια”, γιατί εμείς θεωρούμε, ότι ήταν ένα “κουρελόχαρτο”, το οποίο παράτησε ο Νίκος Δένδιας, πριν φύγει να πάει σε άλλο υπουργείο».
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Κουίκ τόνισε ότι «οι ΑνΕλ θα διαφωνήσουμε με το ότι δόθηκε το όνομα “Μακεδονία” στα Σκόπια, όπως ανακοινώθηκε στον ΟΗΕ, από τον κ. Βενιζέλο». Επικαλούμενος δε καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής, όπως είπε, αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι «εξουσιοδοτήσαμε τον Νίμιτς, με ευρεία συναίνεση να διαπραγματευτεί με τους Σκοπιανούς την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», αναρωτήθηκε πού βρήκε ο υπουργός Εξωτερικών αυτή την συναίνεση και χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο ως «τον πλέον επικίνδυνο υπουργό Εξωτερικών».
 defencenet.gr