12.11.14

Η Ρωσία θα κατασκευάσει δύο νέα πυρηνικά εργοστάσια στο Ιράν!


Συμφωνία Μόσχας-Τεχεράνης για κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων - Αυτή η συμφωνία έρχεται λίγο πριν τη διορία της Ομάδας 5+1 προς την Τεχεράνη για να περιορίσει τις δραστηριότητες στο πυρηνικό της πρόγραμμα!


Η Ρωσία θα κατασκευάσει δύο νέες πυρηνικές μονάδες στο Ιράν, έπειτα από τη σχετική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο χώρες στην Μόσχα.

Αυτή η συμφωνία έρχεται λίγο πριν από την 24η Νοεμβρίου που είναι η διορία την οποία έχει θέσει η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία και Γερμανία) στην Τεχεράνη για να περιορίσει τις δραστηριότητες στο πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποίο η ίδια υποστηρίζει ότι έχει ειρηνικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με υπόμνημα που συνυπέγραψαν ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom Σεργκέι Κιριένκο και ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού πυρηνικής ενεργείας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η Μόσχα εξετάζει την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου στο Ιράν.

Η Τεχεράνη ήδη διαχειρίζεται τον ρωσικής κατασκευής αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της πόλης Μπουσέρ, στις ακτές του Περσικού. 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

onalert