5.11.14

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΥ για την Ανεργη που κατήγγειλε ότι τη χαστούκισε ελεγκτής στο μετρό

Ανεργη κατήγγειλε ότι τη χαστούκισε ελεγκτής στο μετρόΤη διενέργεια έρευνας ξεκίνησε η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) μετά την καταγγελία νεαρής άνεργης ότι ελεγκτής τη χαστούκισε στο μετρό της Ομόνοιας επειδή δεν είχε εισιτήριο.




Ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε: «Δεν έχουμε δει το βιντεοσκοπημένο υλικό, αλλά εντοπίσαμε την ώρα που επιδόθηκε το πρόστιμο. Ερευνούμε την καταγγελία της κοπέλας για τον ελεγκτή. Θα ελέγξουμε το υλικό από διάφορες κάμερες».
Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, η νεαρή Σμάρω Κοκκώση, δήλωσε ότι χάρηκε για τις διαστάσεις που πήρε η ιστορία της και τονίζει ότι ζητεί να αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Θέλω να ανοίξουν οι κάμερες, για να φανεί η αλήθεια, η βία, το πρόσωπό του. Θέλω να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του και να απολυθεί» δήλωσε.
Σε ερώτηση για το πώς αντιμετώπισαν οι γονείς της αυτό που έπαθε, ανέφερε πως της είπαν ότι έτσι φέρονται όσοι έχουν εξουσία.
«Είναι εξήντα λεπτά, οσο κι αν φαίνεται είναι μηδαμινό το ποσό, αλλά όταν είναι καθημερινό μαζεύεται. Φυσικά, ποτε έχω να πληρώσω, πληρώνω, όμως συμβαίνουν και φορές που δεν έχω», ανέφερε, παραδεχόμενη ότι δεν είχε εισιτήριο.
Όπως τόνισε ο συγκεκριμένος ελεγκτής την ρώτησε πού είναι το εισιτήριό της και εκείνη του είπε πως δεν έχει. Του εξήγησε ότι είναι άνεργη και εκείνος της ζήτησε τα στοιχεία της και το πρόστιμο των 36 ευρώ.
«Εγώ του είπα πως ξέρω τα δικαιώματα του πολίτη και ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να δώσω τα στοιχεία μου, παρά μόνο στην Αστυνομία και ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να περιμένω μαζί του τον αστυνομικό», πρόσθεσε η κοπέλα.
«Ο ελεγκτής μου φώναζε ότι δεν θα τη γλιτώσω. Με αποκάλεσε ηλίθια. Προχωρούσα για να φύγω χωρίς να τρέχω και με ακολουθούσε. Του έλεγα να μην με αγγίζει, γιατί με έσπρωχνε με δύναμη και ανεβαίνοντας στις σκάλες με έσπρωξε και με χαστούκισε για να με εμποδίσει να ανέβω»
«Τότε μπήκε ο άλλος ελεγκτής λέγοντάς του να ηρεμήσει. Η πρώτη μου λέξη στον αστυνομικό ήταν ότι με χτύπησε ο ελεγκτής. Ζήτησα να ανοίξουν οι κάμερες γιατί δεν παραδεχόταν ότι με χτύπησε».
Τόνισε ακόμη ότι εάν είχε 100 ευρώ για να υποβάλλει μήνυση στον ελεγκτή θα προτιμούσε να βγάλει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Η κοπέλα, η οποία κατάγεται από την Κεφαλονιά, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και όπως δήλωσε «ψάχνει ό,τι να 'ναι».
ethnos