19.11.14

Ο Ερντογάν θέλει να εντάξει και στα σχολεία τη θεωρία πως μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι απλώς επιμένει στη θεωρία που ανέπτυξε προ ημερών πως δηλαδή οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, αλλά θέλει να την εντάξει και στα σχολικά βιβλία!
Με νεότερες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στο θέμα και δήλωσε ότι θα εισαγάγει τη διδασκαλία της θεωρίας στα σχολεία.
Τη...ψώνισε!
«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα και πρόσθεσε:
«Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε».

Αξίζει να σημειώσουμε πως τη… θεωρία του Ερντογάν έχουν αμφισβητήσει έντονα και πολλοί μουσουλμάνοι που τη θεωρούν πολύ… τραβηγμένη.
«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», είχε πει προ ημερών ο Ταγίπ Ερντογάν.
ysterografa