6.11.14

Πώς η Γερμανία παίρνει υπό τον πλήρη έλεγχό της την ελληνική δημόσια διοίκηση με έναν διαγωνισμό-όνειδος


"ΑΛΥΣΣΟΔΕΜΕΝΗ" ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ


Αν δεχθούμε ότι "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" κατά την περίφημη ρήση του κινηματογραφικού προδότη-συνεργάτη των Γερμανών, Δήμου Σταρένιου, τότε έχει μια λογική η κομπίνα που πάει να στηθεί υπέρ του γερμανικού ΟΤΕ για ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα Ανάπτυξη
Υποδομών Ασφάλειας, Τηλεφωνίας, Τηλεδιάσκεψης και Δομημένης Καλωδίωσης που εν πολλοίς θα καθορίσει την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης τα επόμενα χρόνια και βέβαια θα ελέγχει ολόκληρη την διοικητική πυραμίδα εκ των έσω..
Μια μεθόδευση που θα πετάξει έξω μια σειρά πρωτοποριακών τεχνικών λύσεων απλά για να πάρει η Γερμανία ένα μέρος από τα "λύτρα" (τα αποκαλούν Μνημόνια, προγράμματα σταθεροποίησης της οικονομίας, μεταρρυθμίσεις, ταμεία αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας κλπ) για την δήθεν διάσωση της Ελλάδας.
Και τα "λύτρα" εν προκειμένω δε είναι ευκαταφρόνητα αφού φτάνουν τα 107.850.516 εκατομμύρια ευρώ για την Ανάπτυξη Υποδομών Ασφάλειας, Τηλεφωνίας, Τηλεδιάσκεψης και Δομημένης Καλωδίωσης για την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση, σε κάπου 34.000 κτίρια σε ολόκληρη την επικράτεια (το πρόγραμμα βγήκε από την ΚτΠ ΑΕ), ενώ ο ανάδοχος θα ελέγχει στην ουσία την λειτουργία της δημόσιας μηχανής.
Μετά από κάποιους ψιθύρους που ακούσαμε για την φερεγγυότητα της συγκεκριμένης διαδιακασίας κάναμε μια πολύ συγκεκριμένη και στοχευμένη έρευνα. Και τι διαπιστώσαμε:Οτι η επιτροπή αξιολόγησης δέχεται πιέσεις να απορρίψει από τον διαγωνισμό όλες τις προτάσεις που τεχνολογικά είναι ανώτερες από τον γερμανικό ΟΤΕ.
Και εκτός των πλαισίων της νομιμότητας επιχειρούν με ακραίες ερμηνείες των όρων του διαγωνισμού να αποκλείσουν υπέρτερες τεχνικά και άκρως ανταγωνιστικές οικονομικές προτάσεις με στόχο τη μείωση του ανταγωνισμού και στο τέλος την ολιγοπώληση του έργου και την εξασφάλιση μεγάλων κερδών προσφέροντας υποδεέστερες τεχνολογικά λύσεις.
Τέτοιου είδους πρακτικές στρέφονται κατά του κύρους του διαγωνισμού και βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθούν οι γνωστές προσφυγές, οι οποίες θα μπλοκάρουν το έργο, τα σχετικά κονδύλια κλπ.
Σε περίπτωση δε ακύρωσης του διαγωνισμού πρέπει να σημειωθεί ότι ωφελούμενος είναι ο γερμανικό ΟΤΕ που θα συνεχίσει να προσφέρουν στο δημόσιο πεπερασμένες υπηρεσίες με την χρήση πεπαλαιωμένων μηχανημάτων σε τιμές διπλάσιες και πλέον των σημερινών επιπέδων σε υπηρεσίες.
Η παλιά γνωστη ιστορία του ΟΤΕ με τους μεξικάνικους ροστήρες που τους πουλούσαν για ανατολικογερμανικούς, το σκάνδαλο της Siemens και τόσες άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν χρόνια τους καταναλωτές.
Ποιές είναι οι κοινοπραξίες που ετοιμάζονται να αποβληθούν για να πάρουν οι Γερμανοί την "προίκα";
·        ONEX – ZTE – FORTHNET
·         LOGICOM
·         GLOBO (υπεργολάβοι: IBM, Ericsson - LG)  
Δηλαδή κολοσσοί. Με αποδεδειγμένα τεχνολογικά ανώτερες κατά μία γενιά υπηρεσίες και συστήματα Υποδομών Ασφάλειας, Τηλεφωνίας, Τηλεδιάσκεψης και Δομημένης Καλωδίωσης. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, φαίνεται: Είπαμε οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...
 defencenet.gr