18.11.14

«Ό,τι λάμπει στην απληστία» είναι χρυσός – Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Δεν μπορεί κάποια στιγμή η οικονομική ιστορία θα το γράψει…
Ποίες οικονομίες χωρών πουλούσαν τόνους χρυσάφι στην δεκαετία του 90 με τις τιμές ¨κτυπημένες ¨στα χαμηλά , με σκοπό να ¨ συγκλίνουν¨ στα νέα δεδομένα της υπό διαμόρφωσης Ευρωζώνης;
Αυτές οι χώρες είχαν καημό να μπούνε στο παράδεισο του Ευρώ.


Ποιες χώρες την ίδια δεκαετία του 90 αγόραζαν ¨μισοτιμής και πιο κάτω¨ με σκοπό την επόμενη δεκαετία να το παίζουν ¨οικονομικές υπερδυνάμεις¨;
Πουλήθηκαν τα ¨ασημικά¨ της Ελλάδος και με ποια τιμή στην ¨ωραία εκσυγχρονιστική δεκαετία της προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων ¨;
Τελικά χάσαμε ένα ¨σίγουρο ΧΡΥΣΟ¨ εκείνη την δεκαετία γιατί δεν βάλαμε στην Ολυμπιάδα και το ¨άθλημα της λαμογιάς¨, σχήμα λόγου και πόνου.
Ας σοβαρευτούμε όμως για να δούμε τι συμβαίνει γεωπολιτικά με τον χρυσό.
ΡΩΣΙΑ
¨Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρόσθεσε στα αποθέματά της, το τρίτο τρίμηνο, δισεκατομμύρια σε χρυσό, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Χρυσού.
Η Ρωσία, επωφελούμενη από τις χαμηλές τιμές του χρυσού, πήρε την απόφαση να γεμίσει με το πολύτιμο μέταλλο το θησαυροφυλάκιο της κεντρικής της τράπεζας, προετοιμαζόμενη έναντι του οικονομικού πολέμου με την Δύση.
Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Χρυσού, το Κρεμλίνο, αγόρασε 55 τόνους χρυσού, με τη Ρωσία να είναι μακράν η χώρα με τις μεγαλύτερες αγορές χρυσού.
Σύμφωνα με το newmoney.gr, η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να προσπαθεί να αυξήσει το απόθεμα της σε χρυσό (έχοντας μαζέψει 1.150 τόνους στο θησαυροφυλάκιό της) με την προσδοκία ότι το πολύτιμο μέταλλο θα την βοηθήσει στον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την Δύση και θα της δώσει ένα όπλο για να σταθεροποιήσει το ρούβλι.¨
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
¨ Τον Ιανουάριο του 2013 η γερμανική τράπεζα (Bundesbank) είχε ανακοινώσει απόφαση για επαναπατρισμό μέρους των 674 τόνων γερμανικού χρυσού που φυλάσσονται στο θησαυροφυλάκιο της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (US Fed).
Παράλληλα ο επαναπατρισμός αφορούσε και τα αποθέματα του γερμανικού χρυσού στη Γαλλία (374 τόνοι). Η επιστροφή του χρυσού από τις ΗΠΑ είχε ως στόχο την επιστροφή των μισών περίπου αποθεμάτων ήτοι 300 περίπου τόνοι. Ο επαναπατρισμός αυτός θα γινόταν σταδιακά μέχρι το 2020 αλλά τα σχέδια αυτά δεν προχωρούν καθόλου. Από τους 84 τόνους που αναμενόταν να επιστρέψουν στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη μόνο 37 τόνοι επέστρεψαν εκ των οποίων μόνο 5 από τις ΗΠΑ.
Όλα δείχνουν ότι η Bundesbank το ξανασκέφτεται. Η δικαιολογία για την μη άφιξη του γερμανικού χρυσού από τις ΗΠΑ είναι πρώτον ότι η μεταφορά του από τη Γαλλία είναι πιο εύκολη, δεύτερον ότι ο χρυσός στις ΗΠΑ δεν έχει το συνηθισμένο σχήμα που βρίσκεται στην Ευρώπη άρα οι ράβδοι πρέπει να λιώσουν και να δημιουργηθούν ξανά σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά τα χυτήρια στις ΗΠΑ έχουν πολύ δουλειά αυτό το διάστημα και τρίτον οι Αμερικανοί, όπως λέει σε ανακοίνωσή της η Bundesbank κάνουν πολύ καλή δουλειά φυλάσσοντας τον γερμανικό χρυσό άρα δεν υπάρχει ανάγκη επαναπατρισμού του.¨ ΠΗΓΗ defencenet.gr
Μήπως όμως ο Γερμανικός χρυσός είναι πιο ασφαλής στις ΗΠΑ την στιγμή που τα πράγματα στην Γηραιά Ήπειρο ¨μυρίζουν¨ επανάληψη Παγκόσμιας αναμέτρησης;
Α.«Αν υπάρξει μία απειλή σε ένα από τα κράτη της Βαλτικής η Γερμανία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της προς το ΝΑΤΟ όσον αφορά σε στρατιωτικό εξοπλισμό», αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.
Β. «Σε τρεις μέρες η Ρωσία θα βρίσκεται στα πολωνικά σύνορα αν αποφασίσει να προελάσει προς δυσμάς» δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, προκαλώντας σοκ σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλλουν «κυρώσεις» στην Ρωσία.
Ο στρατηγός προτείνει την ανασύσταση του δόγματος του Ψυχρού Πολέμου, θεωρώντας ότι «η Σοβιετική Ένωση είναι πάλι εν ζωή»
Γ. «ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Le Figaro: «Αν ξεκινήσει β” γύρος συγκρούσεων οι Ρώσοι θα φτάσουν στην Οδησσό»
Αν τα παραπάνω ξένα δημοσιεύματα όπως αναδημοσιεύονται ισχύουν… τότε πολύ καλά κάνει η Γερμανία και ¨φυλάει¨ τον χρυσό της που τόσα χρόνια ¨στόκαρε¨ στην Αμερική.
Εκεί είναι και πιο σίγουρος από την οποιαδήποτε ¨τρέλα του Πούτιν¨.
Τελικά μπορεί από αυτό τον χρυσό να αποζημιωθούμε για τις ανήκουστες καταστροφές σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό που υποστήκαμε σαν Ελλάδα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι μόνο!!
Είναι ιστορικό δεδομένο ότι ο χρυσός ταυτίζεται με την απληστία των Εθνών να επικρατήσει το ένα επί του άλλου και φυσικά αν κάποιος διέθετε πνευματικά μάτια δεν θα τον έβλεπε λαμπερό αλλά αιματοβαμμένο.
Ας μαζεύουν Ρώσοι και Γερμανοί χρυσάφι, είναι το μόνο που δεν τρώγεται… έτσι το έκανε ο ΘΕΟΣ.
Παρ όλα αυτά όλοι μας ζηλεύουν σαν Ελλάδα , όχι γιατί έχουμε στοκαρισμένο χρυσό αλλά γιατί έχουμε ¨στοκαρισμένο Ήλιο¨ σε τέτοιο απόθεμα που θα μας δώσει την αναγκαία βασική τροφή όταν αυτοί θα δαγκώνουν τις πλάκες του ¨άπληστου χρυσού¨.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

http://www.hellasforce.com/blog/oti-lampi-stin-aplistia-ine-chrisos-dr-konstantinos-vardakas/