11.11.14

Και άλλες εμπρηστικές δηλώσεις απο τη Σερβία του Αλβανού πρωθυπουργού

«Η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μία πραγματικότητα» Το παραπάνω δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, λίγες ώρες έπειτα από το πολιτικό "θερμό" επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του.
Άμεση ήταν και αυτή τη φορά η αντίδραση του Σέρβου πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για "πρόκληση", ενώ όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς , αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ο Έντι Ράμα συνεχίζει τις εμπρηστικές του δηλώσεις, αυτή τη φορά λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στην κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου ζουν 60.000 Αλβανοί και οι οποίοι του ετοιμάζουν θριαμβευτική υποδοχή
Υπενθυμίζεται ότι, στο Πρέσεβο, που γειτονεύει με το Κόσοβο, εκδηλώθηκε το 2001 μικρής διάρκειας ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στον σερβικό στρατό και σε αυτονομιστές προσκείμενους στον απελευθερωτικό στρατό του Κοσόβου "UCK".
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι δηλώσεις του Ράμα δεν μεταφράστηκαν από το σερβικό δίκτυο "RTS TV", όμως όταν ενημερώθηκε για το περιεχόμενό τους ο Σέρβος πρωθυπουργός εξέφρασε την δυσφορία του, κάνοντας λόγο για "πρόκληση".
"Σχετικά με το Κόσοβο έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως η πραγματικότητα είναι μία και δεν τίθεται θέμα γι΄αυτό. Η αναγνώριση του Κοσόβου από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι μεγάλης σημασίας", τόνισε ο Ράμα και πρόσθεσε: "Η ανεξαρτησία του Κοσόβου έκανε τα Βαλκάνια πιο ασφαλή. Εκτιμούμε και προωθούμε το διάλογο μεταξύ Αλβανίας-Σερβίας και βλέπουμε αυτό το διάλογο ως ευρωπαϊκή επιτυχία".
defencenet