20.11.14

Ξαφνικό ταξίδι-μυστήριο υψηλόβαθμης ομάδας του ρωσικού ΥΠΕΞ στην Αθήνα...

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ;
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexey Meshkov ταξιδεύει εσπευσμένα στην Ελλάδα με τους επιτελείς του στην Ελλάδα και τη ερχόμενη Δευτέρα και θα έχει συνομιλίες με κλειστό κύκλο Ελλήνων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών της ομάδας των οπίων θα προΐσταται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβυς Αναστάσιος Μητσιάλης.

|Ενα τέτοιο ταξίδι και τέτοιου είδους σύνθεση των δύο ομάδων συνήθως αποτελούνπροοίμιο εξελίξεων και προετοιμασίας συμφωνιών. Αλλωστε σε επίπεδο πρωτκόλλου η ρωσική αντιπροσωπεία είναι υψηλότερη από την ελληνική που θα την υποδεχθεί και αυτόδεν συνηθίζεται, ειδικά όταν προέρχεται από μία μεγάλη χώρα.
Ηδη πληροφορίες του defencenet.gr από την ρωσική πλευρά αναφέρει ότι ετοιμάζεται η υπογραφή μία συμφωνίας με την Ρωσία, άγνωστου περιεχομένου για την ώρα.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών πιθανότατα θα γίνει δεκτός και από τον υπουργό Εξωτερικών Ε.Βενιζέλο, αν δεν υπάρξουν άλλου είδους πολιτικές εξελίξεις που να κρατήσουν "απασχολημένο" τον Ε.Βενιζέλο.
Η ατζέντα των συνομιλιών του Alexey Meshkov στην Αθήνα έχει να κάνει με μια προσπάθεια που γίνεται από ελληνικής πλευράς να "αναστηθεί" η ελληνορωσική περιφερειακή συνεργασία σε όλους τους τομείς: Πολιτικούς, διπλωματικούς και στρατιωτικούς.
Μπορούμε να πούμε ότι του ταξίδι του ρώσου υφυπουργού και οι συνομιλίες του, είναι μία από τις "ουρές" του Κοινού Ανακοινωθέντος Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου. Μην ξεχνάμε ότι η Αίγυπτος πλέον παίζει δυνατά το ρωσικό χαρτί και για πρώτη φορά μετά το 1973 αγόρασε και παρέλαβε ρωσικά οπλικά συστήματα όπως τα Buk-M2, αλλά και Antey-2500, ενώ ο ρωσικός Στόλος της Ανατολικής Μεσογείου αναζητεί μόνιμη βάση για να ελλιμενίζεται στην περιοχή, πέρα από αυτή που έχει στην Ταρτούς.
 defencenet.gr