18.11.14

Σέρβος πρόεδρος Τ.Νίκολιτς: "Η Ρωσία θα μας στηρίξει όπως στο παρελθόν εναντίον των δυνάμεων του σκότους"


Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος πραγματοποιώντας επισκεψη στην Σερβία, συναντήθηκε με τον προεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος στην σκιά του Δικέφαλου Αετού, που ενώνει όλους τους Ορθοδόξους, έκανε μια δηλωση – βομβα απευθυνόμενος στον πατριάρχη: "ο τσάρος της Ρωσίας, ρισκάροντας το έθνος και τις ζωές του λαού του, πολέμησε τις δυνάμεις του σκότους για να σώσει την Σερβία κατα τον πρωτο παγκόσμιο πόλεμο!", δίνοντας το στίγμα της σερβικής εξωτερικής πολιτικής η οποία θα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ρωσική. 
 
Ο πρόεδρος Νίκολιτς με τη δήλωσή του αυτή ζητεί και ξέρει ότι η Ρωσία θα πράξει πάλι το ίδιο, με έναν νέο "τσάρο", τον πρόεδρο Β.Πούτιν, και σε έναν νέο πόλεμο τον Γ'ΠΠ, ο οποίος έρχεται, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι μια δήλωση ξεκάθαρης ορθόδοξης συμμαχίας από την οποία απουσιάζει το τρίτο σημαντικό μέλος η Ελλάδα, αν και χώρα γεννήτορας της Αληθινής Θρησκείας.
 
Η δήλωση έρχεται λίγες μέρες μετά την άσκηση των Ρώσων αλεξιπτωτιστών που εκπαιδέυτηκαν μαζί με τις σερβικές ειδικές δυνάμεις επιβεβαιώνοντας ότι η Σερβία έχει ρωσικό προσανατολισμό, αλλά και προσφέροντας βάση υποστήριξης στη Ρωσία για να στηρίξει εκτός από το Βελιγράδι και την Βουδαπέστη στην απόφασή της να προχωρήσει στην κατασκευή του South Stream. 
 
Ανάλογα περιμένουν τις εξελίξεις στο Βελιγράδι και για την απόφαση της Βουλγαρίας ως προς τον South Stream καθώς η Νέα Τάξη Πραγμάτων την θεωρεί τον πιο αδύναμο κρίκο στην "αλυσίδα" κατασκευής του αγωγού, ρίχνοντας τις κυβερνήσεις που προωθούσαν την κατασκευή του. Ο ορθόδοξος βουλγαρικός λαός είνια φανατικά ρωσόφιλος εκτός από τους μουσουλμάνους Βούλγαρους που πρόσκεινται με την αμερικανική πλευρά.Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η Βουλγαρία να αποτελέσει την "Ουκρανία" των Βαλκανίων και η Σερβία θέλει η προστασία της σημερινής Ορθόδοξης Ρωσίας να θεωρείται δεδομένη, όπως ήταν κάποτε και της τσαρικής.
 
Την ίδια στιγμή ηγεσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην συνάντηση που είχε με τους υψηλότατους αξιωματούχους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επεδίωξε την υποστήριξη, όσον αφορά το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει στα Σκόπια.
 
Στην σύσκεψη που έγινε στο Βελιγράδι και στην οποία συμμετείχε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, παραβρίσκονταν και ο μητροπολίτης Δαβίδ, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, της οποίας αρχιεπίσκοπος είναι ο έγκλειστος στις σκοπιανές φυλακές, Ιωάννης Βρανισκόσκι, αναζητήθηκαν τρόποι για την υποστήριξη της Σερβικής Εκκλησίας για μέτρα κατά της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, υπό τον αρχιεπίσκοπο Στεφάν.
 
Ο Στεφάν θεωρείται άνθρωπος του Νίκολα Γκρουέφσκι τα μέτρα εναντίον της Εκκλησίας του θεωρούνται αποδοκιμασία των Σκοπιανών στην ακολουθούμενη εκνευριστική πολιτική τους απόσπασης ιστορίας από τους γειτονικούς λαούς (δεν κλέβουν μόνο από την Ελλάδα αλλά απ'ολους τους γείτονες). 
 
Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν κοινοποίησαν τις θέσεις του Ρώσου Πατριάρχη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η σερβική αντιπροσωπεία ζήτησε την άμεση συμπαράσταση του Πατριάρχη Κυρίλλου, με τον ισχυρισμό ότι ο αρχιεπίσκοπος της νόμιμης Επισκοπής της Αχρίδας, Ιωάννης ο ΣΤ’, είναι φυλακισμένος και η εκκλησία των Σκοπίων, επιδιώκει την παραμονή του στις φυλακές, παρά τις εγκλήσεις της για την απελευθέρωσή του.
 
Οποιαδήποτε θέση στο θέμα δεν ανακοινώθηκε ούτε στο επίσημο δελτίο της συνάντησης των αντιπροσωπειών των δύο εκκλησιών, όπως σημειώνει το σκοπιανό ‘Ντνέβνικ’. 
 
Όμως η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων θεωρείται όργανο του Γκρουέφσκι, και η δυσφορία απέναντί της από τις δύο μεγάλες Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι κια έκφραση δυσφορίας στην πολιτική Γκρουέφσκι. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ο Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει την στήριξή του στην Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων βεβαιώνοντας ότι θα αποδεχθεί οποια ονομασία δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση (και φυσικά η ευθύνη για το όνομα βαρύνει την ελληνική ηγεσία).
 
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν οραματίζεται την ένωση όλων των ορθόδοξων λαών εναντίον της νεοταξίτικης λαίλαπας θεωρώντας την Ελλάδα απαράιτητο κρίκο, καθώς ακόμα και τώρα που είναι σε πνευματική παρακμή είναι το λίνο της Ορθοδοξίας και πνευματική μητέρα όλων των Ορθόξων.
 
 defencenet.gr