1.11.14

Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική: "Οι ΕΔ είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση και των εσωτερικών απειλών"!

Efenpress: Αρκεί να μην αποτελεί "κανόνα εμπλοκής" για καταστολή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας πολιτών...
__________________
Οι χαρακτηρισμοί " Παράτυποι, μη νόμιμοι" κ.λ.π. περιφραστικοί χαρακτηρισμοί των νύκτωρ, λάθρα κρυφίως και παρανόμως εισερχομένων στη χώρα, είναι αποκυήματα ηλιθιότητος των εμπνευστών τους.                                                                                           ΑΛΕΞ
_____________________________
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ "ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ" ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ: ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ!

Ως αρμόδιες για την απόκρουση και των εσωτερικών κινδύνων που αντιμετωπίζει η χώρα περιγράφονται οι Ενοπλες Δυνάμεις στο κορυφαίο κείμενο Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας της χώρας την "Λευκή Βίβλο 2014" που συνέταξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Συγκεκριμένα στο υποκεφάλαιο με τίτλο "Στοιχεία Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής", όπου περιγράφεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων αναφέρεται συγκεκριμένα ότι "Η ΕΘΣΣ είναι θεμελιωμένη στην αναγνώριση της συνέχειας των εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων που απειλούν την Ελλάδα, το έδαφός της, τον πληθυσμό της και τα συμφέροντα ασφάλειά της"!
Είναι η πρώτη φορά μετπολιτευτικά που σπάει ένα ταμπού σε ότι αφορά την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των εσωτερικών κινδύνων και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση.
Ηδη από τον Δεκέμβριο του 2008 έχει ανοίξει η συζήτηση για το κατά πόσο οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να εμπλακούν σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και αυτή η συζήτηση όχι απλώς δεν έχει κλείσει, αλλά πλέον λαμβάνει και θεσμικό χαρακτήρα με την συγκεκριμένη αναφορά μέσα στην "Λευκή Βίβλο 2014" το υπερτατο θεσμικό κείμενο εθνικής ασφάλειας.
Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην σύνταξη του κειμένου. Αναφέρεται και στην λαθρομετανάστευση, την οποία αναγνωρίζει ως κορυφαία απειλή για την χώρα και μάλιστα αφήνει τις "αβρότητες" και τους εξωραϊσμούς τους χαρακτηρίζει ευθέως "παράνομους μετανάστες" (αντίθετα με την κυβερνητική πολιτική στους λοιπούς τομείς που τους χαρακτηρίζει "παράτυπους μετανάστες") προσδιορίζει την παγκοσμιοποίηση ως ένα από τα δεινά που έχουν προκαλέσει την κάθετη αύξηση της παράνομης μετανάστευσης και τέλος αποδοκιμάζει την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ισχύει σήμερα για την οποία σημειώνει ότι"πάσχει από στρεβλώσεις που ενισχύουν την παρανομία"!
Ας δούμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της "Λευkής Βίβλου":
Η μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα
"Οι ανισοτητες που επέφερε και διεύρυνε η παγκοσμιοποίηση, οι πολιτικές, δημογραφικές και οικονομικές ανισορροπίες μεταξύ του δυτικού και του αναπτυσσόμενου κόσμου. καθώς και οι περιφερειακές ή εμφύλιες συρράξεις ενισχύουν την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.
Αυξητική αναμένεται να παραμείνει η τάση παράνομης διακίνησης ανθρώπων, δαιασυνδεόμενη με άλλες παραδοσιακές εγκληματικές δραστηριότητες, είτε άμεσα (διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, κα) είτε έμμεσα, χρησιμοποιώντας την ίδια υποδομή και δίκτυα διακίνησης.
Το φαινόμενο παίρνει εκρκτικές διαστάσεις σε περιοχές που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο και δίαυλο μεταξύ του ανεπτυγμένου κοσμου και των εστιών κρίσεων παγκοσμίως.
Τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχιζόμενων συρράξεων και εντάσεων στην κεντρική και Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή οι χώρες της Νότιας Ευρώπης σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος διαχείρισης παράνομων μεταναστών σε παγκόσμια κλίμακα.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις που παρουσιάζει η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης οξύνουν το πρόβλημα και το αναγάγουν σε μείζονα πρόκληση για την εθνική και ευρωπαϊκή ασφάλεια".
Τα παραπάνω είναι κάτι παραπάν από κρίσιμα και σημαντικά ειδικά αν συνδυστούν: Η εμπλοκή Ενόπλων Δυνάμεων στην εσωτερική απειλή που συνιστούν οι μάζες των λάθρο, πλέον δεν είναι φανταστικό σενάριο. Είναι θεσμική αντιμετώπιση....
defencenet.gr