14.11.14

Στην Κύπρο σήμερα ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Avigdor Lieberman για ΑΟΖ & ενέργεια!

Untitled-6-490x310Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Lieberman  σήμερα στην Κύπρο, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα συζητήσει θέματα όπως οι διμερείς σχέσεις, η ενέργεια, η ΑΟΖ, το Κυπριακό και η Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παρουσία του στη Λευκωσία, ο κ. Lieberman θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στο πλαίσιο πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ισραήλ, θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, υπό τους κ.κ. Κασουλίδη και Lieberman.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Ισραηλινού ομολόγου του.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Lieberman θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας, στην παρουσία μελών του Κυπρο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.
Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου.
veteranos.gr