16.11.14

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑ οι απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας (ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ)

apagogeisΣτον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν σήμερα για την εμπλοκή τους στην απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, στις 31 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, 48 ετών και 53 ετών σε βάρος των οποίων ο Εισαγγελέας απήγγειλε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και μία πλημμεληματικού βαθμού. Συγκεκριμένα η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της:




α. αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λύτρων
β. εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία
γ. παράνομης οπλοκατοχής.
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.
apagogeis1

Το σημείο που απήγαγαν την 27χρονη
Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τρεις φωτογραφίες για την απαγωγής της 27χρονης κοπέλας το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου.
Η αρπαγή της 27χρονης εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα δύο άντρες ηλικίας 48 και 53 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην αρπαγή, ενώ αναζητείται ο Αλβανός συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
apagogeis2
Το χρονικό της απαγωγής
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.
Ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.
Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, στις 7 Νοεμβρίου, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.
Τα χρήματα αφέθηκαν το ίδιο βράδυ σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττική στο σημέιο που φαίνεται στη φωτογραφία.
apagogeis3
Το λάθος που έκαναν οι απαγωγείς της 27χρονης
Μέσω του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία με τους γονείς της 27χρονης, έφτασαν οι αρχές στα ίχνη των απαγωγέων.
Ειδικότερα, οι απαγωγείς χρησιμοποιούσαν δυο κινητά τηλέφωνα. Το ένα από αυτό ήταν καρτοκινητό με ξένο ονοματεπώνυμο (τα λεγόμενα ‘πακιστανικά’).
Ωστόσο, το δεύτερο ήταν εταιρικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο Έλληνας σιδηρουργός από εταιρεία στην οποία εργαζόταν παλαιότερα και η οποία έκλεισε.
Στη συνέχεια, ο απαγωγέας εργάστηκε σε μία μεταφορική εταιρεία όμως συνέχισε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τηλέφωνο.
Μέσα από αυτό η αστυνομία τον εντόπισε και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Αλβανός ο τρίτος απαγωγέας
Έρευνες στην Αττική διεξάγει αυτήν την ώρα η Ασφάλεια για τον εντοπισμό του τρίτου απαγωγέα της 27χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άντρας έχει αλβανική υπηκοότητα, είναι γνωστός με το όνομα Αλέκος και ήταν θαμώνας στο νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε ο ένας από τους δυο συλληφθέντες.

http://news.makedonias.gr/