17.11.14

Παρέμβαση ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ για τα ακριβή αίτια θανάτου της 17χρονης Κωνσταντίνας

Η Ελληνική αστυνομία δεν επέτρεψε να γίνει η ταφή της άτυχης 17χρονης Βορειοηπειρώτισσας Κωνσταντίνας Αναγνώστη, η όποια πέθανε το Σάββατο στους Αγίους Σαράντα, ακριβώς μετά από μία επίσκεψη σε οδοντιατρική κλινική.

Η κηδεία του κοριτσιού αναμένονταν να πραγματοποιηθεί γύρω στις 15:00 στα Ιωάννινα, αλλά η ελληνική αστυνομία ζήτησε να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και από τις ελληνικές αρχές για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Οι Αλβανοί γιατροί στα Τίρανα άφησαν υπόνοιες πως ο θάνατος επήλθε ύστερα από εσωτερική αιμορραγία. Ενώ η Εισαγγελία στους Αγίους Σαράντα ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν έχει σχέση με το συμβάν.
Ο πατέρας της άτυχης Κωνσταντίνας, Γιώργος Αναγνώστης, από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί εναντίον των όσων λένε οι Αλβανοί γιατροί καθώς και των προκαταρκτικών εμπειρογνωμόνων και ζητά να ερευνηθεί για το γεγονός αυτό και ο οδηγός του ταξί, ηλικίας 50 ετών με αρχικά S.P. που είναι και σύντροφος της μητέρας της κόρης του, (οι γονείς είναι διαζευγμένοι), επειδή σύμφωνα με τον ίδιο στο νεκροτομείο είχαν παρατηρήσει μελανιές στα χέρια της κόρης του.
Να υπενθυμίσουμε ότι, το ανήλικο κορίτσι ζούσε με τη μητέρα, την αδελφή και τον αδελφό της στα Γιάννενα και μετά από την επίσκεψη στον οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα έχασε τη ζωή της μέσα στο ταξί που οδηγούσε ο σύντροφος της μητέρας της, καθ’οδόν προς τα σύνορα, λίγο έξω από το Ελληνικό μειονοτικό χωριό Πλάκα.