16.11.14

Αφέθηκε ελεύθερος ο Αντώνης Καντάς, που «τσέπωσε» 14 εκατομμύρια ευρώ!!!


Στην Ελλάδα του 2014, με τα οικονομικά σκάνδαλα να σκάνε το ένα μετά το άλλο, η δικαιοσύνη φαίνεται ότι έχει κάπου χάσει την αξία της. Γιατί μπορεί να δεχόμαστε ότι αν συνεργαστεί ο οποιοδήποτε με τις ελληνικές αρχές, μπορεί να έχει ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά δεν μπορεί οι Έλληνες δικαστές να απελευθερώνουν έναν άνθρωπο ο οποίος αποδεδειγμένα «τσέπωσε», δηλαδή έκλεψε, τουλάχιστον 14 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που στέλνει στη φυλακή ανθρώπους που έχουν χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ.
Στο κάτω κάτω, όταν κάποιος έχει χρέη, τα απέκτησε με κάποιον τρόπο, επ’ ουδενί όμως δεν έκλεψε το ελληνικό κράτος, ή τουλάχιστον και να το έκλεψε, σίγουρα δεν το έπραξε στον βαθμό (σ.σ. 14 εκατομμύρια ευρώ) που το έκανε αποδεδειγμένα ο Αντώνης Καντάς.
Κι όμως, ο πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κατηγορούμενος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή, μένει ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Συμβουλίου αποδέχθηκαν αίτημα άρσης της προσωρινή κράτησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του, Γιάννη Μαντζουράνη, κρίνοντας ότι ο Καντάς έχει συμβάλει με την έως τώρα στάση του στη διερεύνηση της υπόθεση από τις ανακριτικές αρχές.

Χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ


Αλήθεια, η χρηματική εγγύηση των 200.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Καντά, θεωρείται «σταγόνα» στον ωκεανό, μπροστά τα 14 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκε και αποδείχτηκε και μάλιστα ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκλεψε από το ελληνικό δημόσιο.
Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του κ. Καντά, Ιωάννης Μαντζουράνης, αναφέρει ότι το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «εκπέμπει πολυσήμαντο μήνυμα, ότι η συνεργασία με τους ανακριτές και η επιστροφή χρημάτων αναγνωρίζεται και συνεπάγεται επιεική μεταχείριση».
Για να πούμε και του… στραβού το δίκιο, ο Καντάς συνεργάστηκε με την ελληνική δικαιοσύνη, έδωσε ονόματα και διευθύνσεις, αλλά δεν παύει να έχει διαπράξει οικονομικό έγκλημα… Ένα έγκλημα 14 εκατομμυρίων ευρώ, που το πλήρωσε με ένα χρόνο φυλακής.
Δηλαδή, όταν κάποιος χρωστάει ή κλέψει από το δημόσιο το ποσό των 38.356.16 ευρώ και συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, θα κάνει φυλακή μία ημέρα; Γιατί αν διαιρέσεις τα 14 εκατομμύρια ευρώ με τις ημέρες ενός έτους, δηλαδή 365, βγαίνει 38.356,16! Μία ημέρα για κάθε 38.356,16 ευρώ που έκλεψε έκανε στη φυλακή ο Καντάς. Επέστρεψε τα λεφτά και όλα μέλι… γάλα.

Επέστρεψε τα 14 εκ. ευρώ


Ο Αντώνης Κάντας ήρθε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ ήδη είχαν εντοπιστεί ύποπτοι λογαριασμοί του στη Σιγκαπούρη με ποσό περίπου 14 εκατομμυρίων. Ο κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα συνεργάστηκε με την ανάκριση, έδωσε στοιχεία για πρόσωπα, εταιρείες και ποσά που εμπλέκονται στη διακίνηση «μαύρων» χρημάτων για σειρά προμηθειών όπλων και προγραμμάτων, και επέστρεψε οικειοθελώς στο ελληνικό δημόσιο ποσό περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εισπράξει ο ίδιος, όπως ομολόγησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας την περίοδο 1996-2002.
Το βούλευμα ορίζει ότι το άλλοτε στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας μπορεί να βγει από τη φυλακή, όπου παραμένει από τον περασμένο Δεκέμβριο και σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, του επιβάλλεται χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

http://news.makedonias.gr/

Efenpress:
Εάν οι σοβαρότητα των πληροφοριών και οι αποκαλύψεις του στις Αρχές ήσαν τέτοιου μεγέθους (τα αποτελέσματα προφανώς θα εμφανισθούν αργότερα) που να δικαιολογούν την προσωρινή αποφυλάκισή του ληφθέντος υπ όψιν και του γεγονότος της επιστροφής  των 14.000.000 ευρώ, τότε καλώς έπραξαν.