16.10.14

Αναφορά του απαγορευμένου όρου «Βόρειος Ήπειρος» σε κυβερνητική ιστοσελίδα


Την ώρα που ο σημερινός ΥΠ.ΕΞ αλλά και όσοι άλλοι υπηρέτησαν στο ίδιο πόστο τα τελευταία χρόνια αποφεύγουν την χρήση του όρου "Βόρειος Ήπειρος" όπως ο διάολος το λιβάνι, η επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου της Δημοκρατίας ακολουθεί άλλη γραμμή.
Διαβάζοντας την ενημέρωση τύπου σχετικά με την επίσκεψη της Χιμαραίας Ερμιόνης Μπρίγκου στον Κάρολο Παπούλια, είδαμε να αναφέρεται η φράση Βόρειος Ήπειρος. Συγκεκριμένα η φράση απ' την ιστοσελίδα αναφέρει ως τόπο καταγωγής της κας Μπρίγκου «από τη Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου». Σε αντίστοιχη ενημέρωση ,το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφεύγει να κάνει το ίδιο και αναφέρει ως τόπο καταγωγής την Χιμάρα δίχως τον επίμαχο όρο.
Πριν από λίγο καιρό είδαμε τον Έλληνα πρόξενο στην Κορυτσά να κατηγορείται για την χρήση του απαγορευμένου αυτού όρου απ' τους ανωτέρους του και να απολογείται στα δικαστήρια
Όλες αυτές οι σεμνοτυφίες και τα ταμπού ορισμένων Ελλήνων πολιτικών συμβαίνουν σε μια εποχή που η Αλβανία δεν δείχνει ίχνος σεβασμού στην Ελλάδα και μιλά ορθάνοιχτα για Τσαμουρία και ελληνικά εδάφη που τις ανήκουν.




Πηγή: www.himara.gr