14.10.14

To ISIS παραδέχθηκε ότι πουλάνε ως σκλάβες τις γυναίκες Γεζίντι

Στην τελευταία έκδοση του περιοδικού των τζιχαντιστών «Dabiq», το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι κρατά αιχμαλώτους Γεζίντι και πως τους πουλάει ως σκλάβους ενώ μάλιστα χαίρονται και γι αυτή τους την πράξη!
 
Σε ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Η αναγέννηση της δουλείας πριν από την ώρα της» το Ισλαμικό Κράτος γράφει ότι η υποδούλωση ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν αποκλίνουσες θρησκευτικές πεποιθήσεις έδωσε και πάλι νόημα σε μια πλευρά της σαρία, του ισλαμικού νόμου. 
 
«Μετά την αιχμαλωσία τους, οι γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι μοιράστηκαν μεταξύ των μαχητών του IS που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Σιντζάρ», αναφέρουν οι τζιχαντιστές και προσθέτουν ότι αυτή η υποδούλωση των «πολυθεϊστικών οικογενειών» είναι ίσως η πρώτη μετά την κατάργηση αυτού του νόμου της σαρία.
 
Σύμφωνα με τον συντάκτη, οι μοναδικές άλλες γνωστές περιπτώσεις -όμως όχι τόσο σημαντικές- είναι εκείνη της υποδούλωσης των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν των περιοχών αυτών.
 
Το «Dabiq» εξηγεί, μάλιστα, ότι «οι λαοί της Βίβλου» μπορεί να γλιτώσουν από τη σκλαβιά καθώς έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώνουν έναν κεφαλικό φόρο, τον αποκαλούμενο «τζίζια», είτε να εξισλαμιστούν, κάτι που όμως δεν ισχύει για τους Γεζίντι!
 
Πολλές εκατοντάδες Γεζίντι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας και η προέλαση των τζιχαντιστών στη χώρα αυτή, πριν από τέσσερις μήνες. Αξιωματούχοι των Γεζίντι και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν τον Αύγουστο ότι η μειονότητα απειλείται με γενοκτονία, ενώ την απειλή αυτή επικαλέστηκαν και οι ΗΠΑ ως έναν από τους λόγους των αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν εναντίον του IS.
 
 defencenet.gr