1.10.14

Tα κόμματα για την ψήφο εμπιστοσύνης της Δευτέρας

Για καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωση του εκπροσώπου τους Τέρενς Κουΐκ, με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα. "Την καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν τη σώζει ούτε η επικοινωνιακή ψήφος εμπιστοσύνης των 156 ναι σε όλα βουλευτών της. Δεν θα ξεφύγουν. Δεν θα βρουν τους 180, θα γίνουν οι εκλογές, ο λαός θα τους αποπέμψει και η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και οι Έλληνες τη ζωή που τους αξίζει", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Για απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με την οποία επιδιώκεται να συσπειρωθούν οι βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχεθούν οι φυγόκεντρες τάσεις, κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της. "Η 'φυγή προς τα εμπρός' που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο - με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας", σημειώνουν από την Αγίου Κωνσταντίνου.
Το ΚΚΕ σε σχόλιό του σημειώνει ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. "Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού", αναφέρουν σχετικά.
Για κατάρρευση της συγκυβέρνησης Βενιζέλου - Σαμαρά κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της. "Οι υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων Σαμαράς και Βενιζέλος καταρρέουν και ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μια Βουλή που λειτουργεί αντισυνταγματικά, καθώς οι μισοί Βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας βρίσκονται παράνομα στη φυλακή", αναφέρουν σχετικά.
megatv.com