16.10.14

ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙSIL AΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ" Βίντεο: Οι Κούρδοι τρέπουν σε φυγή τους ισλαμιστές στο Κομπάνι

Συγκλονιστικά βίντεο από την γενναία αντίσταση των Κούρδων μαχητών στην πόλη Κομπάνι που δημιουργούν τις δικές τους "Θερμοπύλες" είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι Κούρδοι του YPG του συριακού παρακλαδιού του ΡΚΚ  όχι μόνο δεν έχασαν την πόλη αλλά κατάφεραν να ανακτήσουν και δύο πολύτιμες συνοικίες αναγκάζοντας τους ισλαμιστές του ISIL να υποστούν βαρύτατες απώλειες.

Οι ισλαμιστές εγκληματίες του ISIL ελέγχουν το 50% της κουρδικής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Σημειώντεται ότι δέχονται αφειδώς βοήθεια από την Τουρκία, η οποία βομβάρδισε προχθές και θέσεις του PKK προς υποστήριξη του ISIL που δεν μπορέι να κάμψει την αντίσταση των λιγοστών Κούρδων μαχητών της πόλης

Την Τετάρτη «οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο θέσεις στην Κάνι Αράμπαν, βορειοανατολική συνοικία του Κομπάνι», κοντά στο στρατηγείο τους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
Μέχρι αυτή τη στιγμή οι Κούρδοι έχουν φτιάξει ένα "Στάλινγκραντ" για τους ισλαμιστές, οι οποίοι αν μείνουν παγιδευμένοι και αγκιστρωμένοι για πολύ καιρό στην προσπάθεια κατάληψης της πόλης κινδυνεύουν με πανωλεθρία, καθώς οι δυνάμεις του Άσαντ συνεχίζουν την προέλασή τους προς τα ανατολικά, χτυπώντας τις υπόλοιπες πιο αδύναμες ισλαμιστικές ομάδες, και σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από το Χαλέπι.
Οι Κούρδοι έχουν αποδείξει ότι θα πολεμήσουν μέχρι ενός, και αυτή η απρόσμενη για τους ισλαμιστές αντίσταση έχει κάμψει το ηθικό τους. Από το Ιράκ είχαν συνηθίσει όλοι να τρέχουν με τρόμο μόνο στο άκουσμα του ερχομού τους.
Η Δύση μετά την γενική κατακραυγή αλλά και τις διαδηλώσεις των Κούρδων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αναγκάστηκε έστω και για το θεαθήναι να εντατικοποιήσει τους βομβαρδισμούς και να παρουσιάσει καποια απτά αποτελέσματα.
 Στα βίντεο που ακολουθούν υπάρχουν και κάποιες πολύ σκληρές εικόνες.


 defencenet.gr