26.10.14

O A.Σαμαράς θριαμβολογεί ενώ η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι Εθνκή και Eurobank δεν πέρασαν τα stress tests!

Πάλι επιχειρεί να κάνει "το άσπρο-μαύρο" ο Α.Σαμαράς υποστηρίζοντας ανερυθρλιαστα ότι"Τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον, βήμα- βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση.  Έτσι μόνον δημιουργείται μια νέα Ελλάδα και υπερήφανη και οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη. Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να την ανακόψει κανείς", επισημαίνεται ανερυθρίαστα σε γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού"

Την ίδια ώρα που όπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr, δύο τράπεζες, η Εθνική και η Eurobank απέτυχαν παταγωδώς να περάσουν την δοκιμασία και έδειξαν σημαντικά κεφαλαιακά κενά. 
Σύμφωνα με το τεστ αντοχής της ΕΚΤ, η Εθνική Τράπεζα είχε κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 3,432 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία στα τέλη 2013. Μέσα στο 2014 έχει συγκεντρώσει κεφάλαια 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μετά το πλάνο αναδιάρθρωσης οι ανάγκες περιορίζονται στα 273,28 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, για την Eurobank προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες 70,6 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει το Reuters, η τράπεζα είχε κεφαλαιακό έλλειμμα 4,628 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία τέλος 2013, και έχει σηκώσει 2,86 δισ. από την αύξηση κεφαλαίου. Μετά τα πλάνα αναδιάρθρωσης οι κεφαλαιακές της ανάγκες διαμορφώνονται στα 70,6 εκατ. ευρώ.
 defencenet.gr