3.10.14

Τρεις νέες ταξιαρχίες Iskander-M αποκτά η Ρωσία με "στόχευση" τις ΗΠΑ (vid)


Η ΜΟΣΧΑ ΔΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ-ΦΟΝΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ

Με άλλες τρεις ταξιαρχίες βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M θα ενισχυθούν οι χερσαίες δυνάμεις του ρωσικού Στρατού εντός του 2015. Πρόκειται για ένα ακόμη εξοπλιστικό πρόγραμμα της Μόσχας, το οποίο όχι μόνο θωρακίζει τα σύνορα, αλλά κάνει όσους βλέπουν πώς μπορούν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με τη Ρωσία να το σκεφτούν πολύ καλά…

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός του ρωσικού Στρατού, στρατηγός Όλεγκ Σαλιούκοφ. Είπε ότι εντός του επόμενου έτους, του 2015, στις τέσσερις υπάρχουσες ταξιαρχίες Iskander-Μ θα προστεθούν ακόμη τρεις και ο συνολικός τους αριθμός θα φτάσει τις επτά.
«Οι δύο από τις τρεις νέες ταξιαρχίες των συστημάτων θα συνδέσουν τη νότια με την ανατολική στρατιωτική περιοχή», δήλωσε στο Ria-Novosti ο αρχηγός του ρωσικού Στρατού. Είναι προφανές πώς η Μόσχα δημιουργεί ένα τοίχος γύρω από τα σύνορα της και δημιουργεί προϋποθέσεις στρατιωτικού πλήγματος σε βάρος του «εχθρού» άμεσα και πιο αποτελεσματικά.
Όπου "εχθρός" για τη Ρωσία είναι οι ΗΠΑ που τσαμπουκαλεύονται πότε στην Ουκρανία και πότε στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη Συρία.
Την ευθύνη κατασκευής του συστήματος Iskander-M έχει η εταιρία «Mashinostroyenia» βάσει του συμβολαίου που υπογράφτηκε το 2011. Το σύστημα, που αποκαλείται και «άσσος» είναι ένα από τα πιο ισχυρά που διαθέτουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και από τα πλέον φονικά. Τόσο για το βάθος του πλήγματος που μπορεί να επιφέρει όσο και του ότι μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές.
Μπορεί να εκτοξεύσει πύραυλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και το βλήμα να ακολουθήσει τεθλασμένη - και όχι βαλλιστική - τροχιά για να προσβάλλει το στόχο του προκειμένου να αποφύγει τα αντιβαλλιστικά συστήματα. Έχει βεληνεκές που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα (το Iskander-E έχει βεληνεκές περίπου 280 χιλιομέτρων).
Πριν από μερικές ημέρες ο ρωσικός Στρατός προχώρησε στην εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M κατά τη διάρκεια της άσκησης Vostok-2014 και προκάλεσε πονοκέφαλο στις ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα ως ένα από τα πλέον φονικά του ρωσικού οπλοστασίου.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν έχουν μπει επί Προεδρίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τροχιά τεχνολογικής αναβάθμισης και εξέλιξης με την εισαγωγή νέων συστημάτων και η αποτελεσματικότητα τους έχει αυξηθεί σημαντικά.
Όταν λοιπόν η αμερικανική πολεμική βιομηχανία έχει «βαλτώσει» ελλείψει κυρίως κονδυλίων στη Ρωσία υπάρχει «κοσμογονία» νέων προγραμμάτων την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταματήσουν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

defencenet.gr