28.10.14

Πρέσβης της Ε.Ε. στο Ιράκ: "Πολλές χώρες της Ευρώπης αγοράζουν πετρέλαιο από την ISIS"

Η πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο Ιράκ, Jana Hybaskova, αποκάλυψε ότι αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ αγοράζουν πετρέλαιο από την ISIS, την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που δήθεν πολεμούν…
Η Hybaskova μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ισχυρίστηκε ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των χωρών αυτών παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε από δεκάδες Ευρωβουλευτές, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah.
Παράλληλα με τις προσπάθειες τους για την πλήρη εφαρμογή του ισλαμικού νόμου, βάσει του οποίου διεξάγονται απίστευτες φρικαλεότητες, οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει μερικές από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές της Συρίας και του Ιράκ.
Κατέχοντας έναν τέτοιο «θησαυρό», η ISIS, η οποία φυσικά εξακολουθεί να χρηματοδοτείται και από τους γνωστούς χορηγούς της -την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ- αποτελεί πλέον την πιο πλούσια τρομοκρατική οργάνωση παγκοσμίως. Η «βοήθεια» που της παρέχεται από τις χώρες που δήθεν την πολεμούν αυξάνει επιπλέον τα έσοδά της.
Τον Ιούλιο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Taner Yildiz απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία εισάγει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, ο ΟΗΕ απείλησε με κυρώσεις τις χώρες που αγοράζουν ή μεταφέρουν το πετρέλαιο της ISIS.
 defencenet.gr