16.10.14

Σκληρό παζάρι από Τουρκία με ΗΠΑ για την ISIS

Οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με τον πιθανό ρόλο της Άγκυρας στην καταπολέμηση της ISIS πήγαν «πολύ, πολύ καλά» όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο χωρίς όμως να αναφέρει ποιον ρόλο μπορεί να αναλάβει η Τουρκία.
«Οι συζητήσεις πήγαν πολύ, πολύ καλά. Είχαν στο επίκεντρό τους τη διερεύνηση άλλων τρόπων συνεισφοράς της Τουρκίας και που μπορεί να δεσμευτεί γι’ αυτό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Όπως είπε ο Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την άδεια να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές βάσεις στην Τουρκία για τις εναέριες επιδρομές που εκτελούν τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη κατά των ισλαμιστών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου η έκθεση που συνέταξαν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Διοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης που συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή είναι «γενικά καλή».
Εν τω μεταξύ αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο επαφές με εκπροσώπους του κύριου κουρδικού κόμματος της Συρίας, το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης, που είναι το συριακό παρακλάδι της οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, - το μεγάλο αγκάθι για την Άγκυρα- όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Για το τι ακριβώς έχουν ζητήσει οι Τούρκοι ως αντάλλαγμα μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν αλλά είναι σίγουρο πως θα πρόκειται σκληρό παζάρι.
Quiz: Ποια χώρα παρέχει όλες τις διευκολύνσεις της χωρίς να ζητά τίποτα ως αντάλλαγμα;
defencenet
-Εκείνη που την κυβερνούν εναλλάξ -ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ (ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ) της οποίας ο λαός είναι άξιος της τύχης του αφού τους ψηφίζει. Υπάρχει όμως τέτοια χώρα στον πλανήτη γη; Δεν το πιστεύω.Μάλλον δεν υπάρχει.                                    ΑΛΕΞ