26.10.14

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: "H ISIS διαθέτει Α/Α συστήματα MANPADS”

Οι ένοπλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης της ISIS διαθέτουν αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να καταρρίψουν επιβατικά αεροσκάφη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Βild επικαλούμενη πηγές των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στελέχη της BND ενημέρωσαν τη γερμανική βουλή ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές που δρουν στο βόρειο Ιράκ διαθέτουν φορητά αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία έχουν πάρει από συριακές αποθήκες όπλων,

Στο άρθρο αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα είναι εύκολα στην χρησιμοποίησή τους και σε λάθος χέρια αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για επιβατικά αεροσκάφη τα οποία είτε βρίσκονται στη φάση της απογείωσης είτε της προσγείωσης,.
Σύμφωνα με το άρθρο οι Austrian Airlines και  Qatar Airways εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο πάνω από το Β. Ιράκ.
Παράλληλα η Bild αναφέρει πως οι Κούρδοι του Β. Ιράκ έ3καναν χρήση για πρώτη φορά των γερμανικών όπλων που τους προμήθευσε ο γερμανικός Στρατός και πιο συγκεκριμένα των Α/Τ συστημάτων Milan, προσβάλλοντας θέσεις της ISIS. Η Γερμανία έχει ήδη αναφέρει πως πρόκειται να προσφέρει στους Κούρδους όπλα αξίας 70 εκατ. €.
defencenet.gr