21.10.14

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ μας ζητάνε οι Τούρκοι για το F 16 τους που έπεσε το 1996!



Να τα ζητήσει από την ιμπεριαλιστική τουρκική κυβέρνηση, που υποχρέωσε τον τούρκο πιλότο να κάνει "μαγκιές" στον Ελληνικό εναέριο χώρο.                         ΑΛΕΞ

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Αποζημίωση ζητάει από την Ελλάδα η οικογένεια του Τούρκου πιλότου Να'ί'λ Ερντογάν που σκοτώθηκε όταν το μαχητικό αεροσκάφος του F-16 είχε καταπέσει το 1996 ανοιχτά της Χίου, κατά την διάρκεια αερομαχίας.



H Hurriyet επανέρχεται και σε είδηση με τίτλο «Ζητούν από την Ελλάδα 1.5 εκατ. ευρώ»γράφει ότι η οικογένεια του πιλότου, 17 χρόνια μετά το δυστύχημα, ζητάει από την Ελλάδα το ποσό των 625 χιλ. ευρώ, το οποίο με τους τόκους φθάνει το ποσό του 1.5 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει ισχυρισμός από την τουρκική πλευρά - μετά από σχετικό δημοσίευμα ενός ελληνικού περιοδικού που δεν κυκλοφορεί πια - ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο ελληνικού Μιράζ 2000. Το θέμα επανέρχεται από καιρού εις καιρό με τουρκικά δημοσιεύματα ή δηλώσεις της οικογένειας, ενώ σχετικά πρόσφατα το τουρκικό κράτος με εντολή του Τούρκου Πρωθυπουργού έκανε έρευνες στην περιοχή του δυστυχήματος , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης να σημειωθεί ότι και πάλι στο παρελθόν έχει γραφεί για αγωγή κατά της Ελλάδας που όμως δεν υποβλήθηκε ποτέ.

ONALERT