9.10.14

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ; "Βαριά" ονόματα & βαριές κατηγορίες από Ν.Νικολόπουλο για "κυβέρνηση νταβατζήδων" βάζουν "φωτιά" στη Βουλή

Ονόματα από αυτά που σπάνια ακούγονται από το βλήμα της Βουλής, ακούστηκαν πριν από λίγο στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνησης από τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης Σαμαρά, πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και συνεργαζόμενου πλέον με τον ΑΝΕΛΛ, βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο.

Τα ονόματα συνοδεύτηκαν από την κατάθεση φακέλων και στοιχείων και γενικότερα στην διατύπωση βαρύτατων κατηγοριών για διαπλοκή της κυβέρνησης με ιδιοκτήτες media, κατασκευαστικών και ναυτιλιακών εταιρειών, κατονομάζοντας τους, μάλιστα για εμπλοκή σε σειρά έργων που ζημίωσαν το δημόσιο.
«Αφού πρέπει να θυμίσω στον κ. Σαμαρά και στον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, καθώς και σε εσάς, τι ψηφίσατε, για ποιων τα συμφέροντα  νομοθετήσατε θα το κάνω με ονόματα και στοιχεία» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και άρχισε να παραθέτει ονόματα όπως του Γ.Μπόμπολα, του Σ.Λάτση, κλπ. κλπ!
’Τρεις υπουργοί του Α. Σαμαρά, οι Κ. Μητσοτάκης, Γ. Στουρνάρας και Γ. Βρούτσης, επαναφέρουν υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο  για τους δημοσίους υπαλλήλους, με στόχο να χαριστούν δισεκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες που πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά αλλάζει την ισχύουσα νομοθεσία και σβήνει αναδρομικά πρόστιμα και κυρίως επιχειρεί να νομοθετήσει από εδώ και πέρα φορολογική ασυλία στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τις συναλλαγές τους μέσω offshore εταιρειών".
Και συνέχισε με αφορμή ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες από την κυβέρνηση:«Τοιούτον νομοσχέδιον δεν διενοήθη νους-τις, ουδέ έγραψε χειρ-τις, αλλά υπαγόρευσε πουσ-τις της διαπλοκής.  Αμνήστευση και διαγραφή προστίμων επώνυμων μεγαλοπρομηθευτών, μεγαλοεργολάβων  του Δημοσίου και πάσης λογής απατεώνων με τιμολόγια μαϊμού. Και επειδή λοιπόν θέλετε και την απόδειξη, επειδή όπως και άλλος Υπουργός έτσι και εσείς ξεχάσατε τι ψηφίσατε, την καταθέτω και παρακαλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσει εντολή να μοιραστεί στους συναδέφλους.
Πρέπει να μάθουν όλοι οι Έλληνες  ποιους λαθρεμπόρους καυσίμων και ποιους απατεώνες με πλαστά και εικονικά τιμολόγια,  απαλλάξατε από την πληρωμή εκατοντάδων εκατομμυρίων πρόστιμα και μαζί με αυτούς και ποιους μεγαλοκαναλάρχες. Μία αίτηση κατάθεσης εγγράφων στην Βουλή και ο κ. Δ. Σταμάτης και ο κάθε συνάδελφος Βουλευτής, θα δει ποιοι έκαναν χρήσης της τροπολογίας 1251/67».
Στην συνέχεια o Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στην υπόθεση πώλησης της έκτασης του Ελληνικού, όπου όπως τόνισε χαρακτηριστικά έχει ονοματεπώνυμο:
«Σπύρος Λάτσης, ο οποίος με προκαταβολή 34 εκ πήρε μαζί και τις εγκαταστάσεις που κόστισαν στον Ελληνικό λαό 342 εκ  ευρώ».
Και συνέχισε: "Παρέδωσα χθες στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ε. Ράικου και στον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς κ. Π Γεωργουλέα έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία για το πάρτι των δημοσίων έργων και των μεγαλοεργολάβων. Το καταθέτω και στην Βουλή
Με ρώτησε ο κ. Ρακιντζής "ποιος κατασκευάζει το έργο κ. Νικολόπουλε;”,
“Μα έχει σημασία;” απάντησα
“Βεβαίως" επέμεινε ο Επιθεωρητής   και τότε του είπα “Ο κ. Μπόμπολας”.
Εκείνος έβαλε τα γέλια, λέγοντας:”Και ρωτάτε γιατί καθυστερεί η απόδοση ευθυνών;”
Ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε και για την «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ» και τα χρέη της στην ΔΕΗ, για τα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών, για το ΔΟΛ, για το ΠΗΓΑΣΟ και για τα «δωράκια» στο μεγκά-λο κανάλι, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη της κλήρωσης των λαχείων, καθώς και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων των ΜΜΕ που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές (ΠΗΓΑΣΟΣ, ΔΟΛ κ.α.π.
Και συνέχισε: «Μήπως δεν ξέρετε κύριοι της συγκυβέρνησης, σε ποιον χαρίσατε το μεταλλωρυχείο της ΒΕΥΗΣ; Στον κ. Μπόμπολα και στον κ. Περιστέρη.
Διαβάστε τι ψηφίσατε και τι καταφέρατε να χαρίσετε:
«Η Κυβέρνηση επέλεξε να εκμισθώσει με απευθείας σύμβαση το δημόσιο λιγνιτωρυχείο της Βεύης (Ν. Φλώρινας), αντί της διενέργειας δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού, με σκοπό την παραχώρηση της εκμετάλλευσης δημόσιας περιουσίας αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Κανείς δεν μας απάντησε εάν:
-    Έχουν    διερευνήσει εάν η απορριφθείσα εταιρεία ΤΕΡΝΑ θα συνεργαστεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου, με μίσθωμα όμως σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό που είχε προτείνει η ίδια;
-    Αληθεύει ότι ο έτερος υποψήφιος που έμεινε στην τελική φάση μετά τον μηδενισμό των 3 πρώτων προσέφερε υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με την επιλεχθείσα εταιρεία ΑΚΤΩΡ (8% έναντι 7%), κάτι που και αυτό μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου;
-    Έχουν    διερευνήσει εάν η απορριφθείσα εταιρεία ΤΕΡΝΑ θα συνεργαστεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡγια την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου, με μίσθωμα όμως σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό που είχε προτείνει η ίδια;
-    Αληθεύει ότι ο έτερος υποψήφιος που έμεινε στην τελική φάση μετά τον μηδενισμό των 3 πρώτων προσέφερε υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με την επιλεχθείσα εταιρεία ΑΚΤΩΡ (8% έναντι 7%), κάτι που και αυτό μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου;
Ακόμα δεν έχει απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση στις συγκεκριμένες βαρύτατες κατηγορίες, αλλά αν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μία γενική θεώρηση της εξέλιξης, φαίνεται ότι πλέον ορισμένοι μέσα στη Βουλή είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν το "σκληρό ροκ" της κυβέρνησης.
Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός και βουλευτής, φεύγοντας έλαβε τα συγχαρητήρια του Ν.Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα χειροκροτήματα των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, απάντησε με μια κίνηση αβροφροσύνης χαιρετώντας τους έναν-έναν με χειραψία μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του.
Ενωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε σε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ότι «o Καραμανλής ξεκίνησε το θέμα με τους νταβατζήδες, αλλά εμείς θα το πάμε παραπέρα».
«Τρεις - τέσσερις οικογένειες είναι αυτές και τις ξέρουμε» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 defencenet.gr