19.10.14

Σάλος για τα καλλιστεία «Μις Χίτλερ» στη Ρωσία!




Θύελλα έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν αλλόκοτο διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, τη «Μις Χίτλερ 2014», με υποψήφιες για τον «τίτλο» γυναίκες που μισούν τους Εβραίους.



Σάλος για τα καλλιστεία «Μις Χίτλερ» στη Ρωσία
Όμορφες γυναίκες που ασπάζονται τη ναζιστική ιδεολογία ενθαρρύνονται στο να τραβούν selfie προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.
Ειδικότερα, ζητήθηκε από τις κοπέλες να αναρτήσουν μία selfie με ναζιστικό θέμα και από κάτω να γράψουν γιατί «αγαπούν και τιμούν το Τρίτο Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ»
Το πρώτο βραβείο για τη «νικήτρια» είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο κόσμημα από την εταιρεία «Magic Workshop» το οποίο θα αναπαριστά έναν ρούνο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητό σύμβολο στον Χάινριχ Χίμλερ και τα SS. Για τη δεύτερη θέση το έπαθλο είναι ένας κλασικός Γερμανικός Σιδηρούς Σταυρός και άλλα σύμβολα του Τρίτου Ράιχ.
Μία από τις διαγωνιζόμενες, ονόματι Κάτια Σκρέντοβα, από τη Λευκορωσία, η οποία εικονίζεται να φορά ναζιστικό πηλίκιο, έγραψε ότι «λατρεύει τον Χίτλερ επειδή ήθελε να κάνει πειράματα σε ανθρώπους», αναφέρει η ιστοσελίδα Vocativ.
Σάλος για τα καλλιστεία «Μις Χίτλερ» στη Ρωσία
Μετρώντας περισσότερους από 7.000 ακολούθους η σελίδα VKontakte αυτοπεριγράφεται ως ομάδα από Ρώσους και Ουκρανούς που αποτίουν φόρο τιμής στον Χϊτλερ.
Μία άλλη διαγωνιζόμενη από την Αγία Πετρούπολη ανέφερε ότι «οι απόψεις του Χίτλερ ήταν σοφές και αλήθινές, ότι οι διαφορετικές ράτσες δεν είναι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στο πνεύμα».
Τα εν λόγω καλλιστεία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χρήστες να σχολιάζουν ότι «ο διαγωνισμός Μις Χίτλερ είναι για νοσταλγούς του παγκόσμιου αντισημιτισμού που μας έχει κυκλώσει διαδικτυακά και πρέπει να τον πολεμήσουμε»/
Μία άλλη χρήστης του Twitter ανέφερε: «Είναι απολύτως απαράδεκτο. Γιατί διοργανώνετε διαγωνισμό Μις Χίτλερ», ενώ ένας ακόμη τόνισε ότι «στη Ρωσία υπάρχει διαγωνισμός Μις Χίτλερ. Αυτοί εκεί ζουν σε άλλο πλανήτη».
Πηγή: Daily Mail/ethnos