29.10.14

Με τον Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο Χίλτον

Μια άκρως ενδιαφέρουσα πολιτική συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή με αμιγώς πολιτική ατζέντα έγινε νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Εν μέσω σεναρίων, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός προσανατολίζεται να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, οι δυο πολιτικοί γευμάτισαν στο εστιατόριο «Μύλος» του κεντρικού ξενοδοχείου, προφανώς με διάθεση να πληροφορηθούν άμεσα και γρήγορα όλοι τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Η συνάντηση των κκ. Σαμαρά και Καραμανλή έγινε στη σκιά της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την τρόικα, των επαφών για την δημιουργία της προληπτικής γραμμής στήριξης, της επιθετικής στρατηγικής της Τουρκίας στην περιοχή της Κύπρου, αλλά κυρίως εν μέσω των συζητήσεων, των φημών και των αναλύσεων για το ποιο είναι το κατάλληλο πρόσωπο που πρέπει να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η εν λόγω συνάντηση είναι η πρώτη που γίνεται σε δημόσιο χώρο, χωρίς να υπάρχει η αφορμή κάποιας κομματικής εκδήλωσης και δεν επελέγη για να συνομιλήσουν, είτε το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη, είτε το Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος προ ημερών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Καραμανλή και του εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσουν από κοντά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Η συνομιλία των δυο πολιτικών έγινε σε μια περίοδο που ο πρώην πρωθυπουργός άφηνε ανοικτό σε συνομιλητές του το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όπως αποκάλυψε την προπερασμένη Κυριακή ο «Βηματοδότης».
Ο κ. Καραμανλής το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί στις συζητήσεις που κάνει καθημερινά με πολιτικούς του φίλους αρκετά προβληματισμένος από την εικόνα που εμφανίζει η παράταξη σήμερα και τονίζει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη επανένωσής της, όχι τόσο σε επίπεδο κορυφής, αλλά κυρίως σε επίπεδο βάσης.
Όμως αποφεύγει συνειδητά κάθε κριτική στον Πρωθυπουργό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ενστάσεις και επιφυλάξεις για πτυχές της κυβερνητικής στρατηγικής, ενώ διατηρεί αμφιβολίες, με βάση τα σημερινά δεδομένα, για το αν θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή. 
tovima