21.10.14

ΩΚΕΑΝΟΣ: Όλα όσα δεν είδατε - Φωτορεπορτάζ και βίντεο



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν παρών στην καθέλκυση του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ.



 Ο Κάρολος Παπούλιας πάντα είχε ενδιαφέρον για τις Ένοπλες Δυνάμεις .


 Θαύμασε το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο 209 και πριν αναχωρήσει ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης του έκανε δώρο ένα αντίγραφο του ΩΚΕΑΝΟΥ. 






Ο Α/ΓΕΝ είχε αμφισβητηθεί -και από εμάς- για την βεβαιότητά του σ΄ ότι είχε να κάνει με τους χρόνους καθέλκυσης των δύο υποβρυχίων. Του ΠΙΠΙΝΟΥ και του ΩΚΕΑΝΟΥ. Μας διέψευσε. Κατάφερε να “εμπνεύσει” τους εργαζόμενους οι οποίοι έδωσαν πραγματικά τα πάντα για να τηρήσουν το αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Νέο στοίχημα η καθέλκυση του ΜΑΤΡΩΖΟΥ που ο Α/ΓΕΝ τοποθετεί στις 15 Ιανουαρίου. Αν θα είναι ακόμη Α/ΓΕΝ ή Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το ΠΝ να “φορτώνει” υποβρύχια και τα υπόλοιπα θα …τα βρει η υπηρεσία.





“Πάει κι αυτό”! Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες, αφήνοντας πίσω του του ΥΠΕΘΑ. Ο Αβραμόπουλος είναι ο πρώτος ΥΕΘΑ μετά από πολλά χρόνια -από το 2006 συγκεκριμένα- που μπορεί να υποστηρίξει με γεγονότα ότι προχώρησε και έλυσε θέματα. Και μάλιστα σοβαρά. Τα υποβρύχια ήταν ένα απ΄ αυτά. Πριν φύγει από την Αθήνα έχει δρομολογήσει και την επίλυση έξι ακόμη σοβαρών ζητημάτων που θα έχουν θετική επίπτωση στην επιχειρησιακή επάρκεια των ΕΔ. 






Στην φωτογραφία οι δύο άνθρωποι που είχαν ρόλο και τον έπαιξαν καλά στην υπόθεση υποβρύχια. Πολύκαρπος Ααδαμίδης επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων και ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου. Νομικοί και οι δύο στήριξαν το ΠΝ στην προσπάθεια να κοπεί ο γόρδιος δεσμός των υποβρυχίων. Δεν έχει τελειώσει ακόμη η περιπέτεια αλλά όλα έχουν μπει σ΄ ένα καλό δρόμο.



Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αντώνης Οικονόμου. Πρώην ΥΕΘΑ και Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ. Είχαν καλή και φιλική σχέση, όσο ήταν μαζί στο ΥΠΕΘΑ. Τα είπαν χθες στην τελετή για την καθέλκυση του ΩΚΕΑΝΟΥ.





onalert.