18.10.14

Αλβανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα εμποδίζει την είσοδο Αλβανών στην Κακαβιά ως αντίποινα

Μακάρι να ήταν αλήθεια!                                     ΑΛΕΞ 
Στον απόηχο των επεισοδίων των Αλβανών εθνικιστών στη Δερβιστάνη, οι Αλβανοί προσπαθούν να δημιουργούν θέμα για δήθεν αντίποινα από την ελληνική πλευρά. Το θέμα άφορα την απαγόρευση εισόδου σε 45 Αλβανούς πολίτες χθες και άλλους 20 σήμερα με την αιτιολογία πως δεν είχαν επαρκή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι Αλβανοί ισχυρίστηκαν ότι έχουν προσβληθεί από τους Έλληνες αξιωματικούς και δεν έχουν λάβει απάντηση για τον λόγο που τους απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ελλάδα.
Επίσης αναφέρουν ότι πιθανότερο σενάριο είναι όλο αυτό να έχει σχέσει με τα γεγονότα στο Βελιγράδι και τα περιστατικά που ακολούθησαν στη Δερβιτσάνη που για τους Έλληνες αποτελούν προβοκάτσια.
Κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με το τμήμα της Κακαβιάς και συγκεκριμένα των έλεγχο διαβατηρίων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα σενάρια περί αντιποίνων και μας απάντησαν πως η απαγόρευση εισόδου σε άτομα με ελλειπή έγγραφα είναι απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο όπως και ο αριθμός που αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, αφού όπως μας είπαν κάθε μέρα περίπου 50 άτομα δεν κατέχουν τα κατάλληλα χαρτιά για να μπουν στην Ελλάδα και επιστρέφουν στην χώρα τους.




Πηγή: www.himara.gr