11.10.14

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ Η Τουρκία μπαίνει στην "πυρηνική λέσχη" - Ξεκινά η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου

H Ελλάδα ή θα πρέπει να κάνει το ίδιο, ή θα πρέπει να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο- ίσως με τη σύμπραξη και άλλου κράτους(...) - την κατασκευή πυρηνικών όπλων από τη Τουρκία.                     ΑΛΕΞ
Η Τουρκία εισέρχεται στην "πυρηνική λέσχη", δηλαδή το στενό κλαμπ των χωρών  που χρησιμοποιούν την πυρηνική ενέργεια - και όχι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς - ξεκινώντας την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, την ερχόμενη άνοιξη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Τανέρ Γιλμάζ, σε συνέντευξη Τύπου.

"Οι εργασίες  για το πυρηνικό εργοστάσιο ξεκινούν στο Ακούγιου τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο", δήλωσε ο Τανέρ Γιλμάζ κατά τη διάρκεια μια συνάντησης με φοιτητές οι οποίοι θα μεταβούν στην Ρωσία για κατάρτιση στην πυρηνική μηχανική.
Το πυρηνικό εργοστάσιο, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στο Ακούγιου, στην επαρχία της Μερσίνας, στη νότια Τουρκία, κοντά στην ακτή της Μεσογείου, θα καλύψει μια επένδυση 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.
Το εργοστάσιο θα κατασκευασθεί στο 2015, η κατασκευή των αντιδραστήρων του εργοστασίου δεν θα ξεκινήσει πριν το 2016 και προγραμματίζεται να αρχίσει τη λειτουργία του το 2020.
Το έργο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023 για την επέτειο των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Το 2011, η ρωσική Rosatom υπέγραψε συμφωνία με το τουρκικό υπουργείο ενέργειας για την κατασκευή και τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί απειλή και για τα δύο ελληνικα κράτη, καθώς εάν συμβέι κάποιο ατύχημα, η μόλυνση θα φτάσει στο Αιγαίο και στην Κύπρο άμεσα. Συν τοις άλλοις ο τελικός στόχος των Τούρκων είναι η απόκτηση πυρηνικών όπλων, καθώς έτσι θεωρούν ότι θα ανασυσταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία σε όλο της το ...μεγαλείο. Χωρίς πυρηνικό οπλισμό δεν μπορείς να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι ισχύος με ΗΠΑ,Ρωσία και Κίνα.
Αυτό που το defencenet.gr έχει αποκαλύψει με συγκεκριμένα στοιχεία (διαβάστε σχετικά εδώ ένα από τα σχετικά αποκαλυπτικά άρθρα), το παραδέχτηκαν και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt είχε αποκαλυφθεί αναφορά της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικό τουρκικό πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής πυρηνικών όπλων.
Η BND αναφέρει ότι ενώ στην σύμβαση του 2011 με την ρωσική εταιρεία Rosatom για την ανέγερση ενός μεγάλου πυρηνικού εργοστασίου στις ακτές της Μεσογείου, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά από το τουριστικό κέντρο της Αττάλειας υπάρχει ο όρος να μην έχει η Τουρκία την διαχείριση πυρηνικών καυσίμων αλλά δύο χρόνια αργότερα, σε ίδια συμφωνία με την γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας η πρόβλεψη αυτή απουσιάζει.
Πάντα οι κατασκευάστριες εταιρείες καταλήγουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση για να παρέχουν το απαραίτητο ουράνιο και να λάβουν τα πυρηνικά απόβλητα μετά το τέλος της διαδικασίας.
Ωστόσο, η Αγκυρα απέφυγε να συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο, θέλοντας να ελέγχει η ίδια το ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου και της διάθεσης των πυρηνικών αποβλήτων στην περίπτωση του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου.
Οπως αναφέρει στην αναφορά της η BND "το κομμάτι της πυρηνικής διαδικασίας είναι κρίσιμο για κάθε κράτος που θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Σε περίπτωση που η Τουρκία επιθυμεί να κρατήσει τις ράβδους χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, αυτό έχει μία μόνο λογική εξήγηση: Επιθυμεί να συγκεντρώσει υλικό για μια βόμβα πλουτωνίου"!
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας, ο Ερντογάν έχει ήδη κανονίσει το 2010, να προετοιμαστεί η Τουρκία για την κατασκευή εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου, αναφέρει η εφημερίδα. Άλλα ευρήματα της Υπηρεσίας, η Τουρκία φέρεται να διαθέτει ήδη έναν σημαντικό αριθμό από συσκευές φυγοκέντρησης.
Από που προέρχονται; Από το Πακιστάν που κατέχει ήδη ατομική βόμβα.
Παράλληλα, αναφέρεται στο τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων λέγοντας ότι από το 2011 ο Ερντογάν είχε ζητήσει την ανάπτυξη πυραύλων μέσου (500-5000 χλμ.) βεληνεκούς.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις αρχές του 2012 η Άγκυρα ξεκίνησε την ανάπτυξη πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς και τονίζει ότι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς με 2.500 χιλιόμετρα φάσμα μπορεί να είναι έτοιμος μέσα στο 2015, ένω μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά πριν το 2022..
Σύμφωνα με τηn BND τα σχέδια αυτά αποτελούν ισχυρή ένδειξη ενός συνεχιζόμενου προγράμματος κατασκευής πυρηνικών όπλων.
Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε παλαιότερες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, όπως του Αμπντουλάχ Γκιούλ ως υπουργού Εξωτερικών ότι η «Τουρκία δεν μπορεί να αφήσει μία γειτονική χώρα (σ.σ. αναφορά στο Ιράν) να έχει πυρηνικά όπλα που η ίδια (η Τουρκία) δεν διαθέτει».
Πρακτικά η αναφορά της BND αναφέρει πολλά λιγότερα απ'ότι έχει γραφτεί κατά καιρούς στο defencenet.gr (ένα ακόμα σχετικό άρθρο εδώ) και στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Η Τουρκία βρίσκεται καθ'οδόν για την επίτευξη του στόχου της, να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και τίποτα δεν θα την εμποδισει να το καταφέρει. Ηδη αναοτύσσει τους φορείς, τα βαλλιστικά όπλα, ήδη έχει πιστοποιημένα μαχητικά (ειδική Μοίρα F-16 για ρίψη ατομικών βομβών και ουδείς μπορεί να την σταματήσει.
Όπως και να το δει κανείς η Τουρκία προχωρά στην στρατηγική της αναβάθμιση, την ίδια στιγμή που η θέση της Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί ελέω Μνημονίου, ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής και απουσία γεωστρατηγικού οράματος.
 defencenet.gr