13.10.14

Αντιπρόεδρος του Ερντογάν: Η Τουρκία όπλισε τους τζιχαντιστές

Αίσθηση προκαλεί ακόμη και στην Τουρκία η δήλωση του Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ (Dengir Mir Mehmet Fırat) και αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν την στενή του σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Μεχμέτ Φιράτ είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του AKΡ, του κόμματος δηλαδή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και μάλιστα για ένα διάστημα διετέλεσε και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Μιλώντας στη εφημερίδα Taraf daily δήλωσε ότι ο Ερντογάν έδωσε «γη και ύδωρ» στις τρομοκρατικές δυνάμεις των τζιχαντιστών στην Συρία, συμπεριλαμβανομένου και του Ισλαμικού Κράτους, με μοναδικό στόχο να μην αυτονομηθούν οι περιοχές των Κούρδων στην Συρία όπως στο Ιράκ.

«Η Τουρκία όπλισε και ενίσχυσε οικονομικά αυτές τις ομάδες των τζιχαντιστών. Αυτές οι αψυχολόγητες ενέργειες μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση τώρα» δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην εξέγερση των Κούρδων.
Αυτές οι λάθος πολιτικές και η πλήρης απομάκρυνση από τις αρχές του κόμματος οδήγησαν τον Μεχμέτ Φιράτ να παραιτηθεί από το κόμμα και την κυβέρνηση τον Ιούλιο.
tribune