13.10.14

Απειλούν ξανά οι τζιχαντιστές - Νέο βίντεο με τον Βρετανό όμηρο

Επειτα από το άρθρο του στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους

Ο δημοσιογράφος λέει ότι οι αμερικανικές επιδρομές δεν θα σταματήσουν το Ισλαμικό κράτος - Τι δείχνει το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στον αποκεφαλισμό του Άλαν Χένινγκ

Λίγες μόνο ώρες έπειτα από τη δημοσίευση ενός άρθρου του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους «Dabiq», οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα τέταρτο βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο δημοσιογράφος από το Ηνωμένο Βασίλειο να μιλά για τους αποκεφαλισμούς των συναδέλφων του -και όχι
μόνο- αλλά και τις αεροπορικές επιδρομές της Δύσης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στο νέο προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ, υπό τον τίτλο «Lend Me Your Ears», δηλαδή άκουσέ με, ο  Κάντλι, ο οποίος  εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph και απήχθη από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης το 2012, απεικονίζεται και πάλι με την χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα, την οποία φορούν οι φυλακισμένοι στο  Γκουαντάναμο.

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το Ισλαμικό κράτος έχει μπει δυναμικά στη μάχη και πως οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον της, δεν πρόκειται να τo σταματήσουν.

«Όποιος ελπίζει σε μια σωστή και καθαρή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να λερώσει τα χέρια του, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, μόλις μπει στη μάχη», αναφέρει ο Κάντλι, τονίζοντας ότι η αμερικανική παρεμβατική πολιτική περιορίζεται στις αεροπορικές επιδρομές και στο να ρίχνει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει με αυτόν τον τρόπο τους Αμερικανούς πολίτες. 

Πάντως, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο δημοσιογράφος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις καθ' υπόδειξη των τζιχαντιστών, ενώ όπως ανέφερε ανταποκριτής του Sky News στη Συρία, ο Τζον Κάντλι φαίνεται πως βρισκόταν υπό πίεση κατά τη διάρκεια του γυρίσματος του βίντεο.

Μάλιστα, ο Κάντλι μιλάει για τους φρικιαστικούς αποκεφαλισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στη δολοφονία του Βρετανού οδηγού ταξί Άλαν Χένινγκ, κάτι που σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News σημαίνει ότι το βίντεο έχει γυριστεί πριν τον φόνο του Χένινγκ.

 

Νωρίτερα την Κυριακή οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν ένα άρθρο του Τζον Κάντλι στο περιοδικό τους «Dabiq». 

Το άρθρο, το οποίο σύμφωνα με τους τζιχαντιστές έχει γράψει ο Βρετανός όμηρος των ακραίων ισλαμιστών, συμπεριλαμβάνεται στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού τους υπό τον τίτλο «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου».

Ο Κάντλι εμφανίζεται να επιμένει ότι εκείνος ήταν ο... σεναριογράφος των βίντεο, ενώ απευθύνει έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωσή του.  Στο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος αναφέρει ακόμη ότι κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα, αλλά σε ένα δωμάτιο «καθαρό και άνετο» το οποίο είναι αρκετό για έναν άντρα στη δική του θέση -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Τέσσερις από τους συγκρατούμενούς μου έχουν ήδη εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο φρικιαστικό τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει, αφού οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποφάσισαν να μην συζητήσουν τους όρους για την απελευθέρωσή τους», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους και ειδικότερα στην ονομασία του, Dabiq, προέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες από μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη πόλη φαίνεται πώς έχει συμβολική αξία για τους τζιχαντιστές καθώς αναφέρεται σε μια αρχαία προφητεία, για αυτό και οι μαχητές του ΙΚ αποφάσισαν να δώσουν το όνομά της στο περιοδικό τους!