15.10.14

Τι συμβόλιζε το αλβανικό λάβαρο που άναψε φωτιές στο Βελιγράδι

Ισμαήλ Κεμάλι, Ίσα Μπολετίνι & η "αλβανική" Θεσπρωτία

Ένα άκρως προκλητικό λάβαρο έβαλε φωτιά στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία. Το συγκεκριμένο λάβαρο που αιωρήθηκε πάνω απ' τον αγωνιστικό χώρο δεν θίγει μόνο την Σερβία αλλά και την Ελλάδα.Τα δύο πρόσωπα που βλέπουμε λάβαρο των Αλβανών είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.

Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της μεγάλης Αλβανίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία. Στο κάτω μέρος βλέπουμε γραμμένη την λέξη Autochthonous δηλαδή Αυτόχθονες δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.
Το θράσος των Αλβανών αποδεικνύετε και απ' την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της που σκέφτονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και οι φίλαθλοι δίχως ίχνος επαγγελματισμού. Ο ποδοσφαιριστής της Σερβίας Μίτροβιτς, κατέβασε το λάβαρο που εμπόδιζε την εξέλιξη του αγώνα και οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές όρμηξαν κατά πάνω του. Δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει για ασέβια του Σέρβου ποδοσφαιριστή αφού αφενός ήταν λάβαρο και όχι σημαία και αφετέρου δεν πέταξε το επίμαχο πανί αλλά το κράτησε στα χέρια του.




Πηγή: www.himara.gr