4.10.14

Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν Σύρους αντάρτες κατά του Άσαντ σε βάση στην Τουρκία


Ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος, David Ignatius, έχει συντάξει ένα άρθρο στην εφημερίδα Washington Post, όπου δηλώνει ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να συγκροτήσουν μια ομάδα που πρόσκειται  στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, στην τουρκική πόλη της Ρεϊχανλί, στην νότια Τουρκία, που  τώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό κέντρο επιχειρήσεων.
 
Ο Ignatius  κατέγραψε στο άρθρο του ότι εκείνοι στη Συρία έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, σύμφωνα με τους τρομοκράτες.
 
Στο κομμάτι με τίτλο «Ενοποίηση της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη Συρία», ο συντάκτης έγραψε ότι συνάντησε έναν στο Reyhanli ένα άτομο που ήταν μαχητής της αντιπολίτευσης, τον  Hamza al-Shamali,  που ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι ήταν ο διοικητής μιας από τις μεγαλύτερες μετριοπαθείς οργανώσεις, της Χαρακάτ Χάζμ.
 
Ο Ignatius, αναφέρει ότι αλ Σαμάλι, «διοικεί περίπου 4,200 εκπαιδευμένων και εξετασμένους μαχητές»,  και σύμφωνα με τον διοικητή «το άμεσο πρόβλημα δεν είναι να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά να δημιουργήσουν μια ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με μια συνεκτική δύναμη που να μπορέσει να γεμίσουν το κενό όταν οι εξτρεμιστές εκδιωχθούν».