1.10.14

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αντιτρομοκρατική: Βρήκαν «γιάφκα» σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι

Εντόπισαν καλάσνικοφ, πιστόλι, χειροβομβίδα και σφαίρες - Το σπίτι ανήκει σε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνδέεται με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» 




Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν σπίτια για τον εντοπισμό «γιάφκας» που μπορεί να χρησιμοποιούσε η «ομάδα Μαζιώτη» ή οι ληστές του Βελβεντού.

Οι έρευνες διεξάγονται σε σπίτια στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα. Οι δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι βρέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλι, χειροβομβίδα και σφαίρες.

Το διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνδέεται με τους «Πυρήνες της Φωτιάς».


protothema.gr
____________________________________________________________________



Οπλισμός και χρήματα ήταν τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε κατ΄οίκον έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης όπως έγινε γνωστό οι αρχές προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά σημειώθηκαν έξι συνολικά κατ' οίκον έρευνες και σε διαμέρισμα στην οδό Αριστοδήμου 11 στο Κολωνάκι κοντά στον Λυκαβητό βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τουλάχιστον μία χειροβομβίδα, σφαίρες, χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ αστυνομικές πηγές, αναφέρουν πως οι δύο από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία. Ταυτόχρονα, φέρονται να αναζητούσαν βαρύ οπλισμό για αγορά στην Αθήνα.
Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία όταν ολοκληρωθούν.
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ